sshd Napisano Lipiec 9, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 9, 2004 Witam, mam problem z odświeżaniem monitora. Otóż w rozdzielczości 1024-768 mam 85 herców a monitor wyciaga 100. Nie moge zmienic tego ani w Centrum sterowania ani w konfigu X-sow.(Pewnie nie umiem:) Mam Geforce 2 mx 400 Philips 107B4. Mój xorg.conf: http://morus.ynet.pl/xorg.conf Pozdr Edit: Eeee juz se poradzilem. Wystarczy dodac linijke modeline do sekcji monitora. Modeline mozna wyliczyc tu: http://www.dkfz-heidelberg.de/spec/linux/modeline/ POzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
switch Napisano Lipiec 10, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 10, 2004 Bo Twoja karta graficzna tyle nie wyciąga. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sshd Napisano Lipiec 10, 2004 Autor Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 10, 2004 Bo Twoja karta graficzna tyle nie wyciąga. Wyciaga Pomogly stery ze strony nvidi i wpisy w xorg.conf. Poza tym pod windowsem na innym monitorze pracowalem w 120 hercach 1024x768 wiec karta daje rade Pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chudy Napisano Lipiec 11, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 11, 2004 sprawdz w ustawieniach wlasnych monitora ile naprawde wyciaga, bo to co widzisz w systemie to proba ustawienia odswiezania, np kolega byl przekonany ze ma 100 hz, poniewaz jak nastawil w monitorze setke to mu uruchamialo, wtedy zobaczylem ustawienia wlasne monitora i udowodnilem mu, ze nie ma racji i wyswietla 85 hz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
switch Napisano Lipiec 11, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 11, 2004 Zgadzam się z przedmówcą. Podawane wartości są czasami bardzo złudne Dla tej karty bezpieczne odświeżanie to 85Hz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sshd Napisano Sierpień 9, 2004 Autor Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 9, 2004 w ustawieniach monitora (dokladnie w menu sprzetowym monitora) mam 100 hz pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi