Skocz do zawartości

Xfce - Ikony Na Pulpicie ;)

kubek

Rekomendowane odpowiedzi

Niezłą opcję niechcący odkryłem. Zainstalowałem sobie XFCE, żeby się przesiąść z GNOMa (zbyt zasobożerny). Nie wywalałem do końca gnoma. Ponieważ przeglądarka plików z xfca to jakaś totalna pomyłka, odpaliłem nautilusa z gnoma. I tu o dziwo pojawiły mi się ikony na pulpicie wink.gif) Tak więc mam teraz xfca który prawie zupełnie działa jak gnome no tyle że o wieeeeeele szybciej wink.gif

Bo nautilus właśnie odpowiada za rysowanie pulpitu i ikon. Jak chcesz odpalić nautilusa bez pulpitu i ikon, to odpalaj go tak: nautilus --no-desktop --browser.

Wspominam o tym, ponieważ nie tylko moim zdaniem, najlepszym progsem do tego jest rox-filer cool.gif

Niezłą opcję niechcący odkryłem. Zainstalowałem sobie XFCE, żeby się przesiąść z GNOMa (zbyt zasobożerny). Nie wywalałem do końca gnoma. Ponieważ przeglądarka plików z xfca to jakaś totalna pomyłka, odpaliłem nautilusa z gnoma. I tu o dziwo pojawiły mi się ikony na pulpicie wink.gif) Tak więc mam teraz xfca który prawie zupełnie działa jak gnome no tyle że o wieeeeeele szybciej wink.gif

tez w XFCE odpalilem Nautilusa ale po zamknieciu konsoli znika nautilus i ikonki. sad.gif

ed