kubek Napisano Styczeń 30, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 30, 2006 Niezłą opcję niechcący odkryłem. Zainstalowałem sobie XFCE, żeby się przesiąść z GNOMa (zbyt zasobożerny). Nie wywalałem do końca gnoma. Ponieważ przeglądarka plików z xfca to jakaś totalna pomyłka, odpaliłem nautilusa z gnoma. I tu o dziwo pojawiły mi się ikony na pulpicie ) Tak więc mam teraz xfca który prawie zupełnie działa jak gnome no tyle że o wieeeeeele szybciej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lszk Napisano Styczeń 30, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 30, 2006 Bo nautilus właśnie odpowiada za rysowanie pulpitu i ikon. Jak chcesz odpalić nautilusa bez pulpitu i ikon, to odpalaj go tak: nautilus --no-desktop --browser. Wspominam o tym, ponieważ nie tylko moim zdaniem, najlepszym progsem do tego jest rox-filer Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ednet Napisano Styczeń 30, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 30, 2006 Niezłą opcję niechcący odkryłem. Zainstalowałem sobie XFCE, żeby się przesiąść z GNOMa (zbyt zasobożerny). Nie wywalałem do końca gnoma. Ponieważ przeglądarka plików z xfca to jakaś totalna pomyłka, odpaliłem nautilusa z gnoma. I tu o dziwo pojawiły mi się ikony na pulpicie ) Tak więc mam teraz xfca który prawie zupełnie działa jak gnome no tyle że o wieeeeeele szybciej tez w XFCE odpalilem Nautilusa ale po zamknieciu konsoli znika nautilus i ikonki. ed Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lszk Napisano Styczeń 30, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 30, 2006 tez w XFCE odpalilem Nautilusa ale po zamknieciu konsoli znika nautilus i ikonki. Odpal nautilusa z konsoli z ampersandem (&) na końcu. Po odpaleniu na konsoli kliknij tam jeszcze kilka razy enter. Mi działało. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubek Napisano Styczeń 30, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 30, 2006 No u mnie właśnie po odpaleniu nautilusa i zamknięciu go, ikonki nie znikają. Chcę tylko teraz znaleźć polecenie dla nautilusa żeby odpalić sam pulpit (ikonki) zamiast przeglądarki. Wpakuję to przy starcie xfca i będzie z głowy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lszk Napisano Styczeń 30, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 30, 2006 Chcę tylko teraz znaleźć polecenie dla nautilusa żeby odpalić sam pulpit (ikonki) zamiast przeglądarki. nautilus --no-default-window Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubek Napisano Styczeń 31, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 31, 2006 Dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi