cosmo Napisano Styczeń 31, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 31, 2006 Witam, Mam FireFox 1.5 i w porównaniu do 1.0.7 to faktycznie szybko się rusza ale nadal nie jest to co jest na MS Czy jest jakiś sposób by go przyśpieszyć poza jakimiś czarpdziejskimi Faster fox i trickami z about:conf? Jestem na neo za speed touchem więc w resolv.conf mam tylko jego wpisanego wpisanego natomiast on to chyba sam sobie ustala te tp'sowe dns'y . Jak można sprawdzić czy prędkość ładownia stron w ff'ie jest mniejwięcej poprawna czy też jest coś nie tak? Napiszcie jak coś pokręciłem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
!Ci Napisano Styczeń 31, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 31, 2006 Tzn. chodzi Ci o wolno dzialajacego FF jako program czy wolno otwierajace sie strony?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Daniello Napisano Styczeń 31, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 31, 2006 Miałem to gdzieś w czasopiśmie KŚ Ekspert, jak można przyspieszyć ładowanie stron właśnie w Firefoksie. Nie wiem czy ta metoda zadziała pod Linuksem, ale chyba tak. Polega na edytowaniu plików konfiguracyjnych. Jutro napisze bo jest już trochę późno Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rafalzaq Napisano Styczeń 31, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 31, 2006 Pewnie chodzi o pipeling. W googlu pełno opisów jak to włączyć. Jakoś nie zauważyłem widocznego wzrostu prędkości (a może to ma działać tylko na psychikę, że ma się tę świadomość, że szybciej chodzi). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Daniello Napisano Luty 1, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Luty 1, 2006 Jak chcesz to ci prześle mejlem bo troche tego sporo jest i nie zmieszczę w poście. Podaj tylko typ swojego kompa i połączenia: a)Szybki komp, szybkie połączenie b)Szybki komp, wolniejsze połączenie c)Szybki komp, wolne połączenie d)Wolny komp, szybkie połaczenie e)Wolny komp, wolne połączenie Podaj swój e-mail. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rafalzaq Napisano Luty 2, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Luty 2, 2006 Na pewno szybki komp. Gorzej z tym netem. Chyba też raczej szybki (tak średnio ściąga jakie 50-60KB/s). Mail jest podany na dole (ten przycisk). Jakby tam nie działało to pisz na rafalzaq(at)gmail(dot)com. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
enter1 Napisano Luty 2, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Luty 2, 2006 Witam Można to zrobić standardowo: W pasku adresu URL wpisz about:config. A następnie: 1. W pasku filtr wpisz network.http.pipelining i zmień jego wartość na true. 2. Następnie znajdź network.http.proxy.pipelining i zmień również na true. 3. Potem znajdź network.http.pipelining.maxrequests i zmień na jakąś liczbę, np.10. To oznacza, że przeglądarka będzie wysyłać 10 żądań w tym samym czasie. 4. Na koniec kliknij gdziekolwiek prawym przyciskiem myszy i wybranie: Dodaj nowe ustawienia -> Liczba Całkowita (Integer) i wpisz: nglayout.initialpaint.delay oraz ustaw wartość parametru na 0. Ustawienie tego parametru powoduje to, że przeglądarka odpowiada szybciej na informacje odbierane ze strony internetowej. Inny niekonwencjonalny sposób jest omówiony ze szczegółami tutaj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cosmo Napisano Luty 2, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Luty 2, 2006 ok dzięki a co do Jak można sprawdzić czy prędkość ładownia stron w ff'ie jest mniejwięcej poprawna czy też jest coś nie tak? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rafalzaq Napisano Luty 2, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Luty 2, 2006 Jest takie rozszerzenie Extended statusbar ale nie wiem czy jest wersja dla Linuksa. I to rozszerzenie powodowało różne błędy. Nie wiem jak teraz ale dla wersji 1.0.x tak było. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi