pgobi Napisano Luty 22, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Luty 22, 2006 Na razie drobiazgi. Dopiero go poznaje, wiec nie chce pisac bzdur. Na razie bardzo mnie drazni np czas kalkulacji przeroznych rzeczy przy zadaniu mu jakiegolwiek zapytania. Kiepsko tez wspolpracuje z bash-completion (uzupalnianie nazw po klepnieciu tab). Troche jest tez malo stabilny (przy update ma tendencje do wywalania - wiele osob o tym pisalo). Nie potrafi czasem dobrze rozpoznac zaleznosci, ale to moze byc kwestia budowy pakietow (zle przygotowane?), a nie samego yuma. Moze to wszystko kwestia konfiguracji, moze nie. W kazdym razie na poczatku drazni. Ale idzie sie przyzwyczaic, skoro wciaz z niego korzystam ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
303_grasnal Napisano Marzec 3, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 3, 2006 Podczas pierwszego uruchomienia fedory powinno wyskakiwac okienko: Zanim stwierdzisz, ze masz problem odwiedz: faq.linux.pl gnome-look.org linuxsoft.cz kumlpla ktory sie na tym zna Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
swiatex Napisano Marzec 3, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 3, 2006 Mnie mandriva 2006 zawiodła mi.n z mojej niewiedzy, miałem zainstalowaną fc4 i xp'eka i sobie pomyślałem zainstaluje mandrive ale jak zwykle były moje błędy się pojawiły: 1. pomieszałem w partycjach 2.przy instalacji lilo wybrałem sektory MBR i żegnaj fedorko. Teraz staram się dozyskać fedorke ponieważ mam w domu sieć a pod mandrivą nie mam czasu skonfigurować sieci. Po zasięgnięciu rady znajomego dowiedziałem się że muszę zainstalować gruba. Mandriva mi sie niepodoba, nie z tego względu że jestem słaby w linuksie lecz nie podoba mi sie przy instalacji pakietów do zainstalowania.Ogólne przyzwyczajenie do fedorki zapewne tak działa.Narazie z dystrybucji które posiadałem mandriva klasuje się najniżej Miałem FC3,FC4,OpenSuse,Auroxa 11.0 i Mandrake 2006 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi