DrVit Napisano Styczeń 25, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 25, 2004 gdzie moge znaleźć sposób dodania (mount? i parametry?) odtwarzacza dvd? coś chyba nie mam device dvd... coraz, kurcze lepiej. Ale się zaparłem i muszę coś znaleźc, żeby linux chodził! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lszk Napisano Styczeń 26, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 26, 2004 Spróbuj wpisać: ln -s /dev/cdrom /dev/dvd Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Doriath Napisano Styczeń 26, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 26, 2004 Prawdopodbnie masz dvd device nie w /dev/dvd tylko tak jak Iszk zauwazyl w /dev/cdrom. Ewentualnie jesli masz 2 napedy optyczne, a dvd jest podlaczony jako slave to moze byc /dev/cdrom1. Jesli nie chcesz z jakis powodow robic symlinka (hm) mozesz w pliku ~/.mplayer/config dopisac sobie dvd-device=/dev/cdrom Pozdrawiam, Doriath Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DrVit Napisano Styczeń 26, 2004 Autor Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 26, 2004 Prawdopodbnie masz dvd device nie w /dev/dvd tylko tak jak Iszk zauwazyl w /dev/cdrom. Ewentualnie jesli masz 2 napedy optyczne, a dvd jest podlaczony jako slave to moze byc /dev/cdrom1.Jesli nie chcesz z jakis powodow robic symlinka (hm) mozesz w pliku ~/.mplayer/config dopisac sobie dvd-device=/dev/cdrom Pozdrawiam, Doriath ) THNX za pomoc - przejrzałem... i po prostu skonfigurowałem - teraz działa i xine, i mplayer i totem...etc... Vito Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi