tomek Napisano Lipiec 10, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 10, 2004 Witam, próbuję właśnie zainstalować Mplayera ze źródeł i postępuje po kolei tak jak jest napisane w readme. Nie miałem libpng-devel dlatego ściągnąłem jakąś najnowszą wersję i zainstalowałem po uprzednjim upgrade'owaniu libpng z FC2 do tego najnowszego komendą rpm -Uvh nowy_libpng.rpm. I potem próbuję kompilować wpisując ./compile --enable-gui i dostaję błąd: Error: X11 support required for GUI compilation Bardzo proszę o pomoc. Przeglądałem już forum, byłem na jednej stronie poleconej na forum ale to nie pomogło. Mam wrażenie że coś zepułem upgrade'ując tego libpng... Bradzo dziękuję za pomoc i pozdrawiam - Tomek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
psamtik Napisano Lipiec 10, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 10, 2004 Wejdź na stronke www.mplayerhq.hu i ściagnij sobie nastepujace pakiety: Mplayer-common mplayer default-skin-package mplayer-gui mplayer-iso-8859-2-font mplayer-cp1520 font nastepnie dajesz rpm -ihv (i tutaj wymieniasz wszystkie rpm-y) i jeżeli nie ma problemów z zależnościami instaluje Ci sie Mplayer na kompie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
switch Napisano Lipiec 10, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 10, 2004 Opisana wczeęsniej instalacja Mplayera na forum. Instalacja poprzez yum. Moim zdaniem najlepsza, bo wymagająca najmniej wysiłku http://www.fedora.pl/site/forum/index.php?...=838&hl=mplayer Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek Napisano Lipiec 10, 2004 Autor Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 10, 2004 Hej, bardzo dziękuję za rady, zaraz spróbuję :lammer: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajownik Napisano Lipiec 10, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 10, 2004 Error: X11 support required for GUI compilation A xorg-x11-devel zainstalowane? Jak są jakieś problemy, to można zawsze przejrzeć configure.log - zwykle można tam znaleźć przyczynę kłopotów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi