wlodi04 Napisano Luty 3, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Luty 3, 2006 Napiszcie mi prosze krok po kroku jak na stale zamontowac pliki ntfs w fedorze code 4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lszk Napisano Luty 3, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Luty 3, 2006 http://faq.fedora.pl/#ntfs potem http://forum.fedora.pl/index.php?showtopic=4544 Wystarczy nieznacznie zmienić i będzie i dla ntfs. Do tego, na forum było o tych cholernie dużo razy. Spróbuj skorzystać z wyszukiwary. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
uosiu Napisano Luty 3, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Luty 3, 2006 do edycji /etc/fstab zaadoptuj to http://fedora.pl/index.php?option=content&...task=view&id=23 bylo robione pod fc3 ale fc4 to lyknie jak mlody pelikan Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Daniello Napisano Luty 3, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Luty 3, 2006 Wpisz w Googlach "Montowanie partycji NTFS". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
scota Napisano Luty 14, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Luty 14, 2006 Witam wszystkich Zainstalowałem sobie dziś FC4, jak narazie jest spox Odnośnie ntfs mam taki problem że tylko root ma dostęp do katalogu w którym zamontuję dysk, chown nie pomogło. Jak nadać do tego prawa zwykłemu użytkownikowi? Dlaczego w FC i w RH są problemy z ntfs? W mandraku od razu po instalacji dyski są zamontowane. Doczytałem że danę są tylko do odczytu. Dlaczego? Mógłby mi ktoś to wytłumaczyć? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
InIrudeBwoy Napisano Luty 14, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Luty 14, 2006 Po pierwsze to lepiej by było gdybyś założył nowy temat. Prawdopodobnie masz to źle zamontowane w fstab, sprawdź parametr umask. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lszk Napisano Luty 14, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Luty 14, 2006 ntfs mam taki problem że tylko root ma dostęp do katalogu w którym zamontuję dysk, Zły wpis w /etc/fstab. Taki (mi) działa /dev/sda1 /mnt/win_c ntfs ro,umask=0222,defaults 0 0 Dlaczego w FC i w RH są problemy z ntfs? W mandraku od razu po instalacji dyski są zamontowane. Patenty... Mandriva jest bodajrze z Francji, gdzie one nie obowiązują. Doczytałem że danę są tylko do odczytu. Dlaczego? Mógłby mi ktoś to wytłumaczyć? Bo zapis jest tylko eksperymentalny. Dla wymiany danych na linii winda<->linux najlepiej utworzyć partycje na fat32. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
scota Napisano Luty 14, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Luty 14, 2006 Dzięki wielkie, mieliście racje z umaskiem, nawyki mandrejkowe - zapomniałęm dodać Dzięki też za wytłumaczenie odnośnie patentów. FC rulez Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi