micz Napisano Luty 3, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Luty 3, 2006 Witam, jestem nowy na forum, więc witam wszystkich serdecznie. Mam problem z neo. Otóz zainstalowałem na FC4 eagle-usb 1.9.8 Robiłem wszystko według przepisu http://www.fedora.pl/index.php?option=cont...task=view&id=46 najciekawsze ze jak wszedlem w plik /etc/resolv.conf to był pusty, ale wpisałem te serwery i zapisałem. Eaglediag pokazuje obecnie taki log: http://tuningz.w.interia.pl/log2 czyli zapewne cos jest spier***ne tutaj # modem operational ? ./eaglediag: line 357: eaglestat: command not found [ KO ] pomożcie prosze, gdyż nie wiem co czynić dalej :/ (2.6.11-1.1369.FC4-i686) (KDE: 3.4.0-6) pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
exbros Napisano Luty 3, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Luty 3, 2006 1. Zaktualizuj system / kernel 2. Szukaj: eagle - na gorze strony/forum, dziala wysmienicie 3. moze lepiej bedzie uzyc ostatniej stabilnej wersji sterow 2.3.2 (np stad) ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wlodi04 Napisano Luty 3, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Luty 3, 2006 Ja Ci powiem jak zainstalowac bezproblemowo Neostrade Potrzebne sa do tego 3 pakiety: kernel-2.6.14-1.1656_FC4.i686.rpm eagle-usb-2.3.2-5.fc4.remi.i686.rpm kernel-module-eagle-usb-2.6.14-1.1656_FC4-2.3.2-5.fc4.remi.i686.rpm Najpierw instalujesz to kernel-2.6.14-1.1656_FC4.i686.rpm w konsoli przechodzisz na root, teraz instalusz ten pakiet rpm -Uvh kernel-2.6.14-1.1656_FC4.i686.rpm gry instalacja sie zakonczy, restartujesz kompa i uruchamiasz (_linuxa_ → Linuksa) ORT na tym jadrze. Nastepnie przechodzisz na root. Instalujesz sterownik do modemu. rpm -Uvh eagle-usb-2.3.2-5.fc4.remi.i686.rpm Gdy sie zainstaluje nic nie robisz tylko instalujesz rpm -Uvh kernel-module-eagle-usb-2.6.14-1.1656_FC4-2.3.2-5.fc4.remi.i686.rpm Po instalacji tego ostatniego robisz eagleconfig, wpisujesz PL01 pozniej wpisujesz swoje dane rejestracyjne do Neostrady. Gdy juz potwierdzisz ze chcesz zeby neostrada uruchamila sie wraz z startem systemu itd. Robisz startadsl i neostrada powinna dzialac. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
micz Napisano Luty 5, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Luty 5, 2006 a moze wystarczy coś zbindować :> ? a wy zaraz upgradowac eagleusb cos z tym eaglestat jest nie tak... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
luck0r Napisano Marzec 11, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 11, 2006 Ja Ci powiem jak zainstalowac bezproblemowo Neostrade Potrzebne sa do tego 3 pakiety: kernel-2.6.14-1.1656_FC4.i686.rpm eagle-usb-2.3.2-5.fc4.remi.i686.rpm kernel-module-eagle-usb-2.6.14-1.1656_FC4-2.3.2-5.fc4.remi.i686.rpm Najpierw instalujesz to kernel-2.6.14-1.1656_FC4.i686.rpm w konsoli przechodzisz na root, teraz instalusz ten pakiet rpm -Uvh kernel-2.6.14-1.1656_FC4.i686.rpm gry instalacja sie zakonczy, restartujesz kompa i uruchamiasz (_linuxa_ → Linuksa) ORT na tym jadrze. Nastepnie przechodzisz na root. Instalujesz sterownik do modemu. rpm -Uvh eagle-usb-2.3.2-5.fc4.remi.i686.rpm Gdy sie zainstaluje nic nie robisz tylko instalujesz rpm -Uvh kernel-module-eagle-usb-2.6.14-1.1656_FC4-2.3.2-5.fc4.remi.i686.rpm Po instalacji tego ostatniego robisz eagleconfig, wpisujesz PL01 pozniej wpisujesz swoje dane rejestracyjne do Neostrady. Gdy juz potwierdzisz ze chcesz zeby neostrada uruchamila sie wraz z startem systemu itd. Robisz startadsl i neostrada powinna dzialac. ok zrobilem to co napisales ale pod czas instalacji mam taki blad : błąd: niespełnione zalezności: udev < 0.71-0.FC4.2 jest w konflikcie z kernel-2.6.15-1.1833_FC4.i686 i nic nie moge zrobic ;| edit : poradzilem juz sobie, sory za spam : P wlasnie tak zrobilem poszukalem odpowiedniego dla swojego jadra, najpierw zainstalowalem eagle-usb-2.3.2 a potem kernel-module-eagle ..... i juz elegancko chodzi ; >>>> teraz zostalo mi tylko rodzielenie netu na caly dom i git=] thx Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
massakra Napisano Marzec 11, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 11, 2006 Z tej stronki sciagnij odpowiedniego (_rpma_ → RPM-a) ORT dla swojego jajka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
exbros Napisano Marzec 11, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 11, 2006 Czyli wyszlo "na moje"? Najpierw upgrade systemu + kernela, pozniej tylko 2 odpowiednie pakieciki i hula?... Dlaczego tak malo ludzi robi update?... update + pakiety w "swierzych" wersjach i 75% "problemow" rozwiazanych... ale to by znaczylo 75% mniej postow na forum Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yacho Napisano Marzec 15, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 15, 2006 Zrobile te trzy kroki i wpisuje eagleconfig i wychodzi mi ze basch: eagleconfig: cammond not fund JUZ SIE ZALAMUJE Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patpi Napisano Marzec 15, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 15, 2006 wpisuj jako root to bedziesz miec tą komende... loguj sie na roota przez su z kreska su - albo znajdz pełną sciezke za pomocą polecenia locate eagleconfig i wwtedy mozesz odpalic jako root np tak /usr/local/sbin/eagleconfig Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yacho Napisano Marzec 15, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 15, 2006 wywala mi tylko waring: locate: could not open database:... waring: You need to run the 'updatedb' command (as root) to create the database Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patpi Napisano Marzec 15, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 15, 2006 You need to run the 'updatedb' command (as root) to create the database przeczytaj raz jeszcze ZE ZROZUMIENIEM i wklep to updatedb Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yacho Napisano Marzec 16, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 16, 2006 Neostrada mi odpalila ale tylko dziala na root. na uzytkowniku wpisuje su i potem startadsl pisze ze cammond not fund Działa tylko jak przy starcie zaloguje sie na root i wpisze w konsoli startadsl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patpi Napisano Marzec 16, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 16, 2006 su - su z kreska.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Daniello Napisano Marzec 16, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 16, 2006 Neostrada mi odpalila ale tylko dziala na root. na uzytkowniku wpisuje su i potem startadsl pisze ze cammond not fund Działa tylko jak przy starcie zaloguje sie na root i wpisze w konsoli startadsl whereis startadsl Pewnie siedzi gdzies w /sbin; /usr/sbin, etc. Zrób sobie najlepiej skrypt odpalający przy starcie systemu neta. Odpal program setup: setup I tam chyba powinieneś mieć opcję automatycznego startu usługi ADSL. Moze... Ja mam siec lokalna więc nie bawie się w takie rzeczy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slammer Napisano Marzec 19, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 19, 2006 jak modyfikowac plik resolv.conf... pisze mi ze plik jest niedostępny nawet z su - podobnie mam z chap-secrets nie wiem jak to zedytowac. Przez mc tez mi ine otwiera. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi