Thorin Napisano Luty 3, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Luty 3, 2006 No więc tak: Witam wszystkich itp. jestem w sumie nowym userem FC4 wczoraj zrobiłem pierwsze kroki, zainstalowałem odpaliłem i wszystko ok...ale rozdzielczosc w Gnome jest 800x600 dla mnie to nie wyobrazanla wielkosc i nie bardzo wiem jak ją zmienic, bo w preferencjach mam tylko 640x480 i 800x600 z tytuły n00b nie wiem co dalej, czytałem to co juz jest na temat rozdzielczosci jednakze nie doszukałem sie prostego i "łopatologicznego", takiego mniej wiecej krok po kroku opisu jak to zrobic w Gnome. Mam Radeona 9200 zasadniczo nie zrobiłem żadych aktualizacji...bo nie wiem jak to wygladać powinoo, być może brak jakichś sterów jest tym problemem, ale nawet nie znam "dobrych" i bezpiecznych stronek z uzytkami do lina... jesli ktoś ma czas i chęci...to może by mi poświęcił kiedyś pare chwil tak na gg albo cos... Prosze o pomoc...pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
exbros Napisano Luty 3, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Luty 3, 2006 Sprawdz, czy przypadkiem Linux nie wybral przy instalacji jakiegos biednego monitora SVGA - zwykle zly monitor powoduje "uciecie" listy dostepnych trybow... Jesli to nie to i potrzebujesz wiecej pomocy - to za raczke bede mogl Cie poprowadzic dopiero poznym wieczorem, chyba ze ktos z tu obecnych zechce Ci na szybko pomoc... Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
uosiu Napisano Luty 3, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Luty 3, 2006 su - #podajesz haslo roota nano /ext/X11/xorg.conf teraz bierzesz instrukcje obslugi monitora i dodajesz obslugiwane rozdzielczosci i odswierzania w sekcji monitora (poszukaj w pliku) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thorin Napisano Luty 4, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Luty 4, 2006 Dzieki za pomoc problemem był moniot unknown był ustawiony juz wszsytko gra Jednak chetnie z korzystam z pomocy bo to moje pierwsze kroki, teraz dla odmiany mam problem z java Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi