Skocz do zawartości

Rozdzielczość - Noob

Thorin

Rekomendowane odpowiedzi

No więc tak:

Witam wszystkich itp. jestem w sumie nowym userem FC4 wczoraj zrobiłem pierwsze kroki, zainstalowałem odpaliłem i wszystko ok...ale rozdzielczosc w Gnome jest 800x600 dla mnie to nie wyobrazanla wielkosc tongue.gif i nie bardzo wiem jak ją zmienic, bo w preferencjach mam tylko 640x480 i 800x600 z tytuły n00b nie wiem co dalej, czytałem to co juz jest na temat rozdzielczosci jednakze nie doszukałem sie prostego i "łopatologicznego", takiego mniej wiecej krok po kroku opisu jak to zrobic w Gnome. Mam Radeona 9200 zasadniczo nie zrobiłem żadych aktualizacji...bo nie wiem jak to wygladać powinoo, być może brak jakichś sterów jest tym problemem, ale nawet nie znam "dobrych" i bezpiecznych stronek z uzytkami do lina... jesli ktoś ma czas i chęci...to może by mi poświęcił kiedyś pare chwil tak na gg albo cos...

Prosze o pomoc...pozdrawiam smile.gif

Sprawdz, czy przypadkiem Linux nie wybral przy instalacji jakiegos biednego monitora SVGA - zwykle zly monitor powoduje "uciecie" listy dostepnych trybow...

Jesli to nie to i potrzebujesz wiecej pomocy - to za raczke bede mogl Cie poprowadzic dopiero poznym wieczorem, chyba ze ktos z tu obecnych zechce Ci na szybko pomoc...

Pozdro