Skocz do zawartości

Suspend2 Patch

InIrudeBwoy

Rekomendowane odpowiedzi

próbuję założyć patch suspend2 na jądro 2.6.15-1.1830. mam najnowszą wersję patcha, która powinna działać z tą wersją kernela. Jednak nie działa. Ściągnąłem starszą wersje patcha rc7 i te znie działa. Dostaje komunikat że nie da się poprawnie nałożyć łatki.

Applying 100-suspend2-2.2-rc16-for-2.6.15.patch ...
100-suspend2-2.2-rc16-for-2.6.15.patch will not apply cleanly. Reverse applied
patches [Yn]? y

Zignorowałem to i nałożyłem ale przy konfigurowaniu nie mam opcji software suspend2 w menu. Co jest normalne skoro mnie ostrzegali.

Czy komus udało się nałożyć ten patch? jeśli tak to z jaką wersją kernel i jaka wersja patcha?

Wyprzedzam od razu posty: próbowałem ze stronki Matthiasa Henslera. Tamte jądra wysypują mi sie przy kompilacji ze źródeł.

Wersje kernela od 2.6.15-1.1644 do 2.6.15-1.1823 nie działają na moim sprzęcie spowodu jakiegoś bugu, który w nowszych jest juz usunięty.

próbuję założyć patch suspend2 na jądro 2.6.15-1.1830. mam najnowszą wersję patcha, która powinna działać z tą wersją kernela. Jednak nie działa. Ściągnąłem starszą wersje patcha rc7 i te znie działa. Dostaje komunikat że nie da się poprawnie nałożyć łatki.
Applying 100-suspend2-2.2-rc16-for-2.6.15.patch ...
100-suspend2-2.2-rc16-for-2.6.15.patch will not apply cleanly. Reverse applied
patches [Yn]? y

Zignorowałem to i nałożyłem ale przy konfigurowaniu nie mam opcji software suspend2 w menu. Co jest normalne skoro mnie ostrzegali.

Czy komus udało się nałożyć ten patch? jeśli tak to z jaką wersją kernel i jaka wersja patcha?

Niestety miałem to samo i nie udało mi się znaleźć rozwiązania.

Wyprzedzam od razu posty: próbowałem ze stronki Matthiasa Henslera. Tamte jądra wysypują mi sie przy kompilacji ze źródeł.

Z źródeł? Przecież tam są gotowe pakiety rpm. Te akurat u mnie zadziałały ale potem nie yum nie mógł znaleźć nvidia-glx pod kernel.

Ogólnie odpuściłem sobie i czekam na FC5.

Test 2 wykrył bezproblemowo kartę graficzną nvidia więc jest nadzieja że się uda cool.gif

no tak, ze źródeł. nie ma tam wersji x86_64

i zgadzam się, że pozostaje czekanie na fc 5.Tylko czy na pewno będzie to tam dorzucone? Żeby też dorzucili tam obsługę mojego czytnika kart wink.gif

Edytowane przez InIrudeBwoy