uosiu Napisano Luty 7, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Luty 7, 2006 witam wszystkich i szybko przedstawiam swoj problem mam SbLive 5.1 Digital, jajko 2.6.15 z livny caly system swierzo po update i po starcie nie mam dzwieku. musze przechodzic przez alsaconf zeby dzialal. na #fedora.pl radzili mi zebym sie pobawil z alsactl i reraz w rc.local mam #!/bin/sh # # This script will be executed *after* all the other init scripts. # You can put your own initialization stuff in here if you don't # want to do the full Sys V style init stuff. touch /var/lock/subsys/local alsactl restore niestety dalej musze sie posilkowac alsaconfem. modprobe.conf [uosiu@localhost ~]$ cat /etc/modprobe.conf alias snd-card-0 snd-emu10k1 options snd-intel8x0 index=0 remove snd-intel8x0 { /usr/sbin/alsactl store 0 >/dev/null 2>&1 || :; }; /sbin/modprobe -r --ignore-remove snd-intel8x0 alias usb-controller uhci-hcd alias ieee1394-controller ohci1394 alias char-major-195* nvidia options nvidia NVreg_ModifyDeviceFiles=0 [uosiu@localhost ~]$ alsa.conf http://pastebin.com/543121 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@perl Napisano Luty 13, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Luty 13, 2006 kilka razy juz widzialem podobny problem, jednak samemu tego nie przerobilem, jezeli mozna to proponuje uruchomic kompa za pomoca knoppiksa i zobaczyc czy zadziala poprawnie jeseli tak to skopiowac pliki konfiguracyjne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi