frozi Napisano Luty 12, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Luty 12, 2006 Witam. Niedawno zainstalowałem sobie Fedore 4 i zaisnstalowałem według instrukcji neostrada. Wszystko pieknie śmiga na koncie roota w terminalu wpisuje startadsl i smiga. Ale jak przejde na moje konto wpisuje w terminalu startadsl to pokazuje sie command not Found. I jak temu zaradzić ? Wpisywałem już zalogowany na moje konto su w terminalu i próbowałem wtedy wpisac startadsl i to sam. Ale jak jestem zalogowany od początku na roo'a to net smiga. Prosze o pomoc. pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ecik__ Napisano Luty 12, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Luty 12, 2006 Bo musisz się przelogowywać na roota za pomocą polecenia su - Ten myślnik na końcu jest ważny! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
webon Napisano Luty 12, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Luty 12, 2006 Nie lepiej od razu uruchamiac neo automatycznie przy starcie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
uosiu Napisano Luty 12, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Luty 12, 2006 jak masz SElinuxa to neo ci sie nie wlaczy... trza z palca odpalac Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wklaczynski Napisano Luty 18, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Luty 18, 2006 Na root wpisz whereis startadsl, następnie dowiąrz ten plik do katalogu widzianego przez userów, już nie pamiętam ale chyba ten plik znajduje się w /sbin/, można go dowiązać do /usr/bin/, lub /usr/local/bin, ewentualnie utworzyć katalog bin w katalogu domowym użytkownika. Można także oszukać applet kontroli modemu, podając jako znacznik pliczek pid z var/run/ i komandy startadsl i stopadsl. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi