jaro33 Napisano Luty 13, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Luty 13, 2006 witam 1) Pobieram następną distro ale zaczyna mi brakować miejsca na dysku ext3 wolne 900MB mam 15GB wolnego na FAT32 ale nie wiem jak zmusić KGet aby tam zapisał, zapi jest możliwy tylko z root 2) Jak kGet przestawić aby opsługiwał jeszczę Firefox narazie to tylko z Konqueror przeglądam 3) przepraszam za to ale szukaj dzisiaj mi nie działa jeszcze jedno pytanie przeglądaąc inne fora źle są wyświetlane polskie znaki co dopakować ? Narka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lszk Napisano Luty 13, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Luty 13, 2006 jeszcze jedno pytanie przeglądaąc inne fora źle są wyświetlane polskie znaki co dopakować ? Polskie czcionki. nie wiem jak zmusić KGet aby tam zapisał, zapi jest możliwy tylko z root Zamontuj partycje z prawami do zapisu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaro33 Napisano Luty 13, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Luty 13, 2006 mam w fstab /etc/fstab /dev/hda7 /mnt/hda7 vfat rw,users 0 0 /etc/mtab /dev/hda7 /mnt/hda7 vfat rw,noexec,nosuid,nodev 0 0 Polskie czcionki. no dobra ale www.wp.pl fedora.pl narmalnie widzę - mimo to dopakować ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lszk Napisano Luty 13, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Luty 13, 2006 /dev/sda7 /mnt/win_e vfat auto,users,umask=0,rw,utf8,quiet 0 0 Dla takiego wpisu mi chodzi. Jeżeli inne stronki dobrze się wyświetlają, to wina leży w kodowaniu tamtych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rafalzaq Napisano Luty 13, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Luty 13, 2006 Ad2. Tu chodzi o to by po kliknięciu na linka do pliku automatycznie się uruchamiał KGet? Jeśli tak to musisz doinstalować rozszerzenie FlashGot i odpowiednio skonfigurować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaro33 Napisano Luty 13, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Luty 13, 2006 /dev/sda7 /mnt/win_e vfat auto,users,umask=0,rw,utf8,quiet 0 0 Jeżeli inne stronki dobrze się wyświetlają, to wina leży w kodowaniu tamtych. dzieki poszło montowanie rw a ja się wygupiałem : mount -o remmount , rw /mnt/hda7 A co do tych stronek to się zastanawiałem nad instalacją fontów z M$ zgodnych ( byłem nawet pewien iż standardowa instalacja FC4 dodaje jakieś zgodności) ale masz rację wina leż po stronie forum rafalzaq naraz nie sprawdzę ale dzięki (jutro to zrobię) bo pobieram tak dla ciekawości Live KateOS Narka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi