Skocz do zawartości

Nokia 5510

orzeszko

Rekomendowane odpowiedzi

Oprogramowanie: FedoraCore 4 zupdateowana. Sprzęt: Nokia5510

Problem: Używam nokryptia do przekonwertowania utworów z *.mp3 na *.lse. Jednak po wgraniu utworów na telefon "nie widać" ich. Mało tego - miałem tam utwory przygotowane wcześniej na Windowsie pod Nokia Audio Manager i po przegraniu ich na dysk i z powrotem telefon też ich nie rozpoznaje.

HELP!

• 10 months later...
Oprogramowanie: FedoraCore 4 zupdateowana. Sprzęt: Nokia5510

Problem: Używam nokryptia do przekonwertowania utworów z *.mp3 na *.lse. Jednak po wgraniu utworów na telefon "nie widać" ich. Mało tego - miałem tam utwory przygotowane wcześniej na Windowsie pod Nokia Audio Manager i po przegraniu ich na dysk i z powrotem telefon też ich nie rozpoznaje.

HELP!

miałem kidyś podobny problem tylko nie z telefonem ale z plikami. sprawdź czy pliki które wgrywasz mają poprawne rozszeżenie

czesc. ja, jak jeszcze wgrywałem utwory na n5510 to używalem programu n5510lam (nokia 5510 lunux audio manager - o ile się nie myle). Program konwertował na lse z mp3, lecz z programem miałem troszkę kłopotów. Z roota musialem go odpalać (był problem z prawami, spod zwykłego usera nie widział mi utworów na telefonie, nie chciało mi sę już kombinować z tym) i podczas konwersji na lse nie zmieniał jakości o ile ją się wybrało. Do programu jako zależność potrzebujesz nokryptie i eyeD3. Będziesz też pewnie musiał o ile się nie myle przekopiować pliki z /usr/lib/python2.2/eyeD3/ do /usr/lib/python/eyeD3... nie pamiętam dokładnie.