Hadron Napisano Lipiec 12, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 12, 2004 Witam Instaluje qtparted mam wszystkie pakiety i zaleznosci i jak odpalam mam "blad w obliczeniach zmienno-przecinkowych" ? Checkinstall po ./confiure make checkinstall wyskakuje np: /var/tmp/hJrRUTdfTrfqoNCFaDdd/installscript.sh: line 13: 7883 Naruszenie ochrony pamięci mkdir -p "dir" I o co chodzi z tym naruszeniem ochrony pamieci ? dzieki za pomoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajownik Napisano Lipiec 13, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 13, 2004 Dawno nie używałem checkinstall, ale to może chodzi o ten problem z nowymi glibcami http://asic-linux.com.mx/~izto/checkinstall/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcYr Napisano Lipiec 14, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 14, 2004 Witam Instaluje qtparted mam wszystkie pakiety i zaleznosci i jak odpalam mam "blad w obliczeniach zmienno-przecinkowych" ? Checkinstall po ./confiure make checkinstall wyskakuje np: /var/tmp/hJrRUTdfTrfqoNCFaDdd/installscript.sh: line 13: 7883 Naruszenie ochrony pamięci mkdir -p "dir" I o co chodzi z tym naruszeniem ochrony pamieci ? dzieki za pomoc Ja na Twoim miejscu zassałbym pakiet źródłowy i go sobie przebudował u mnie pomogło .... pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hadron Napisano Lipiec 14, 2004 Autor Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 14, 2004 qtparted po instalacji nowego jajka zaczol dzialac ale (_niewiem_ → nie wiem) ORT czy mu sie nieodechce pozatym nie ma supportu reiserfs mimo ze mam zainstalowane pakiety ktore potrzebyje a moze czegos (_niemam_ → nie mam) ORT ? Pozatym checkinstall jak naruszal pamiec tak narusza :/ cp checkinstall makepak /usr/local/sbin make: *** [install] Naruszenie ochrony pamięci Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi