smielowski Napisano Luty 14, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Luty 14, 2006 Witam. Mam następujący problem. Chciałem zainstalować biblioteki do xina, a dokładnie libdvdcss-1.2.9-1.2.fc4.i386.rpm. Ale po wykonaniu instrukcji rpm -Uvh libdvdcss-1.2.9-1.2.fc4.i386.rpm wyświetla mi się komunikat: ostrzeżenie: libdvdcss-1.2.9-1.2.fc4.i386.rpm: Nagłówek Sygnatura V3 DSA: NOKEY, key ID e42d547b błąd: can't create transaction lock on /var/lib/rpm/__db.000 Co to oznacza? Jak mam sobie z tym poradzić?? Ok, już sobie poradziłe, zresetowałem kompa i jest ok. Możecie usunąć tego posta. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Other Napisano Luty 14, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Luty 14, 2006 Oznacza to, że najprawdopodobniej działa Ci yum, albo rpm. Tak mi się przynajmniej wydaje. Sprawdz czy przypadkiem nei akutalizujesz nic yumem i te sprawy. Może być tylko jeden z tych programów uruchomione naraz =] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
murcin Napisano Luty 14, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Luty 14, 2006 zainstaluj to samo tylko z konta roota. # su Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Zuk87 Napisano Luty 14, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Luty 14, 2006 zainstaluj to samo tylko z konta roota. # su Ja już coś to: su - Kreska bardzo ważna! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi