Skocz do zawartości

Znasz Fedore Core ?

jaro33

Rekomendowane odpowiedzi

W FC jest dużo lepiej niż np. w Mandrivie: Mandrake'a można było skonfigurować prawie nie używając konfiguratorów gdzieś do v. 10.0, potem tylko i wyłącznie przez drakconf, a Fedorę można bez problemu konfigurować, edytując pliki tekstowe.

Heh sugeruje jednak sie przylozyc do tematu, przed rzucaniem takich kategorycznych opinii. Obie dystrybucje caly czas bez problemu sie konfiguruje grzebiac w pliczkach (przynajmniej ja tak robie -> znaczy, ze sie da) tongue.gif

pgobi 21.02.2006 - 19:12

Heh sugeruje jednak sie przylozyc do tematu, przed rzucaniem takich kategorycznych opinii.

Tak się akurat składa, że miałem Mandrake'a przez kilka lat (od wersji Helios - to chyba była 6.0), do wersji 10.0 wszystko było ok. Potem, jak np. chciałem ręcznie w pliku zmienić domyślnego managera okien (drakconf potrafił nie wyświetlić na liście fluxboxa i WindowMaker'a), nic z tego nie wychodziło. I nie sugeruję, że tak jest zawsze, ja miałem takie problemy (a z tego, co obiło mi się o uszy, nie tylko ja) tongue.gif .

pozdrawiam

Oprostestowalem tylko slowa "a potem tylko i wylacznie przez drakconf", bo to nie jest prawda :-) Nie przecze, ze moglo sie to komus nie udac...

A przy okazji, wczoraj chcialem sobie normalnie dodac partycje w fstab (w Fedorze). Wszystko ladnie wpisalem, po restarcie byla zamontowana, ale... no wlasnie. Wpisik znikl ;-) Tak wiec tu tez sa analogiczne szopki (trzeba bedzie wylaczyc fstab-sync czy jakos tak).

No ale nie o tym ten watek, wiec dosc smile.gif

Cóż...

Przypadki chodzą po ludziach wink.gif .

Ja akurat zniechęciłem się do Mandrivy głównie przez jej komrcjalizację (zwłaszcza po połączeniu Mandrake'a z Connectivą).

pozdrawiam

Cóż...

Przypadki chodzą po ludziach  wink.gif .

Ja akurat zniechęciłem się do Mandrivy głównie przez jej komrcjalizację (zwłaszcza po połączeniu Mandrake'a z Connectivą).

pozdrawiam

no akurat prawie prawie mam podobne zdnnie ale oni muszą zarabiać by tworzyć coraz lepsze systemy

tak więc należy to uszanować - przecież dają za darmo free

jest tyle Oesów z rodziny Linux że każdy coś dla siebie znajdzie

przecież zgadzamy się być poligonem doświadczalnym dla komercyjnych dystrybucji używając darmowe i zgłaszając błędy coś za coś - niech zarabiają zawsze coś do testwania się znajdzie - dla mnie jest to dobre bo można poznać system

Każda firma posiada pewną strategię działania jedni idą w nowości inni w stabilność itp

narka