PZSmok Napisano Luty 19, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Luty 19, 2006 W jaki sposób mogę znaleźć z jakiego pakietu rpm jest plik???? pozdr PZSmok Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Daniello Napisano Luty 19, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Luty 19, 2006 man rpm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PZSmok Napisano Luty 19, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Luty 19, 2006 wiedziałem, że taką durną odpowiedź uzyskam - z całym szacunkiem lepiej byś zostawił pytanie bez odpowiedzi, a swoją drogą kto takiego durnego mana rpm napisał. Najgorszy jakiego widziałem ale może nie wyspany jestem pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lszk Napisano Luty 20, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Luty 20, 2006 yum provides plik Dla zainstalowanych było też coś przy przy opcji rpm, ale nie wiem, bo rpm'ów nie używam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nilo Napisano Luty 20, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Luty 20, 2006 wiedziałem, że taką durną odpowiedź uzyskam - z całym szacunkiem lepiej byś zostawił pytanie bez odpowiedzi, a swoją drogą kto takiego durnego mana rpm napisał. Najgorszy jakiego widziałem ale może nie wyspany jestem pozdr rpm -qf nazwa_pliku (znalezione w 'man rpm', dziwne nie?) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ecik__ Napisano Luty 20, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Luty 20, 2006 a swoją drogą kto takiego durnego mana rpm napisał. Najgorszy jakiego widziałem ale może nie wyspany jestem Chyba faktycznie jesteś niewyspany, bo w nim wszystko jest jasno napisane. A tego to byś się nawet i z rpm --help dowiedział. I lepiej nie bluźnij na innych, bo tym sobie szacunku nie zdobędziesz :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PZSmok Napisano Luty 26, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Luty 26, 2006 lszk!!! Dzięki to jest dokładnie to o co mi chodzilo Rpm nie pokazuje z którego pakietu i z którego repozytorium mozna zainstalowac dany plik. Yum ma dokładnie co do pakietu!!! I wersji Faktycznie trzeba było przeczytać man yum - ale może jakiejś zielonce może się to przyda pozdr PZSmok ps. ale trochę "potrolowałem" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi