rabarbar Napisano Luty 20, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Luty 20, 2006 Wiem wiem ale... Miałem wczesniej FC3 zainstalowałem moduł ntfs, konfiguracja fstab i wsio działało. Teraz mam FC4. Zrobiłem to samo(tyle ze dla 64 bitowego- bo na takiej platformie obecnie pracuję) i... i klapa. Po instalacji modułu ntfs montuję dysk z partycją ntfs i wywala komuniakt "mount: unknown filesystem type 'ntfs' ". No więc jak unknown skoro known . Czy podczas instalacji systemu gdzieś się określało czy chcę korzystać z partycji NTFS? Wygląda mi to na brak wkompilowanej obsługi NTFS w jądro... Czy w FC4 domyślnie obsługa tego typu partycji jest wyłączona? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dj_oko Napisano Luty 20, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Luty 20, 2006 Wygląda mi to na brak wkompilowanej obsługi NTFS w jądro... Czy w FC4 domyślnie obsługa tego typu partycji jest wyłączona? Prawie nigdzie nie ma domyślnie włączonej obsługi NTFS, a zwłaszcza w Fedorze.... Ten moduł jest niebezpieczny :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rabarbar Napisano Luty 20, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Luty 20, 2006 Tia, tylko ze w FC3 po instalacji modułu NTFS mozna było korzystac z takich partycji a w tej FC4(64bit) jest jakis knyfel ... tylko jaki P.S. W FC3 nie musiałem się bawić w rekompilację jądra. Tutaj tez chciałbym tego uniknąć(raz juz to robilem na rpm'ach i wiem ze jest z tym troszku dzióbania). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtekjs Napisano Luty 20, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Luty 20, 2006 Ja bym i tak spróbował skompilować jądro do FC4 (to od red hata). W tej samej wersji co masz. I skopiował po prostu (_modół_ → moduł) ORT odpowiedzialny za ntfs. Może by poszło... Wcześniej skopiowałbym plik config z /boot/ albo wpisał make oldconfig. Albo skompilował sam moduł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rabarbar Napisano Luty 20, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Luty 20, 2006 Laaamer ze mnie Heh, robiłem to juz kilka razy i zapomniałem ze... ze trzeba przeciez odpowiedni moduł dobrać do konkretnego numeru jądra Nie było tematu... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
InIrudeBwoy Napisano Luty 20, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Luty 20, 2006 oooo ziomek z Sosnowca Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rabarbar Napisano Luty 21, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Luty 21, 2006 Heh, powiem więcej. Nawet twoj sąsiad Z kisielewskiego... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
InIrudeBwoy Napisano Luty 21, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Luty 21, 2006 super sąsiedzie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi