lelad Napisano Luty 21, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Luty 21, 2006 Witam wszystkich. Mój system: Fedora Core 3. Mój problem: brak polskich liter a nawet całych wyrazów, w których są polskie litery podczas korzystania z slrn. Wersja slrn : 0.9.8.1 z repozytorium. Konfiguracja slrn: set charset "isolatin" set mime_charset "iso-8859-2" Konfiguracja systemu: plik /etc/sysconfig/i18n LANG="pl_PL.UTF-8" SUPPORTED="en_US.UTF-8:en_US:en:pl_PL.UTF-8:pl_PL:pl" SYSFONT="latarcyrheb-sun16" plik /etc/sysconfig/keyboard KEYBOARDTYPE="pc" KEYTABLE="pl2" plik /etc/rc.d/rcsysinit loadkeys -u $KEYMAP < /dev/tty0 > /dev/tty0 2>/dev/null && \ Nie ma problemu z polskimi znakami w takich programach jak mc , mcedit, mutt pod konsolą pracującą w środowisku X jak i pod konsolą tekstową (ctrl - alt -Fx). Przy slrn kompilowanym ze źródeł mam polskie litery w opisach opcji i w opisie pomocy ale wciąż ich nie mam w przeglądanych postach. Posty te są nieczytelne ponieważ brakuje wyrazów. Jeśli ktoś ma jakiś pomysł proszę o wszelką pomoc. Pozdrawiam Lelad Uaktualnienie 12.04.2006 Obecnie mam zainstalowany system Fedora Core 5, slrn w wersji 0.9.8.1pl1 (dostarczany wraz z systemem). A polskich liter w postach jak nie było tak nie ma. Obecnie w miejscu polskich liter są zaki typu np. <B6> itp. itd. Polskie litery są tylko w menu i w opisach. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi