Piotr82 Napisano Lipiec 13, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 13, 2004 Zainstalowałem sobie stery do ati po tym jak mi się x posypały. Korzystałem z tego : http://www.fedorafaq.org/#radeon Podczas sh make_install.sh coś się wyświetliło że failed , już nie pamiętam .... ale sterowniki działały ( tzn. bez wsparcia dla 3D ) , ale działały. No to chciałem dzisiaj sobie zainstalować je jeszcze raz żeby 3d naprawić. No i wyszła jedna wielka kupa z tego i nie mam teraz (_wogule_ → w ogóle) ORT x. patch -p1 -i /tmp/fglrx-3.9.0-fc2.patch to polecenie sie wiesza i nic sie nie dzieje. Jak to oleje to przy sh make.sh (_wogule_ → w ogóle) ORT wypisuje jakieś głupoty że nie ten sterownik i woluge kupa. No to odpaliłem fglrxconfig żeby naprawić chociaż 2D , a tu nic , nadal bład i nie działa. Już mnie to tak zdenerwowało że normalnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chudy Napisano Lipiec 13, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 13, 2004 musze cie zmartwic, z radkami sa problemy pod linuxem (ati nie za bardzo sie stara), kombinowalem z moim RH9 z 2 tygodnie, az wreszcie pamieci w moim 9200 sie spalily, uwazaj na to co robisz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr82 Napisano Lipiec 13, 2004 Autor Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 13, 2004 No dobra zainstalował ktoś stery od ati w fc2 ? W fc1 mi chodziło bez problemu ,a tutaj Zainstalowałem samego (_rpma_ → RPM-a) ORT poprzez --force i działa. ( bez 3d ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemk Napisano Lipiec 14, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 14, 2004 No dobra zainstalował ktoś stery od ati w fc2 ? W fc1 mi chodziło bez problemu ,a tutaj wlasnie, czy wszyscy uzytkownicy radeona9200 maja takie problemy z zainstalowaniem karty w fc2? gdzies czytalem, ze sprzecik ladnie zainstalowal sie i hulal jak burza (ale chyba w fc1)... przymierzam sie sie powoli do zmiany grafiki i chce kupic wlasnie te karte.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bednar Napisano Lipiec 14, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 14, 2004 Ja miałem problemy z 9200 (produkcji HIS = SIF) nawet w FC1, ale nie walczyłem za długo. Wymieniłem na 9100 i jest lepiej A tak poważnie w domu mam 9000 PRO na FC2 i działa ok z driverami ATI. Co prawda żeby je zainstalować musiałem znaleźć opis patchowania tych driverów (na formu rage3d.com autor instrukcji nazywa się Micha), ale poszło. Pomijając, że w FC2 nie działa TVout niestety. Są jakieś śmieci na TV, coś jak skatowany clone primary head, pomimo, że mam włączony nie Clone a Dual Head. Nie wiem czy problem związany jest z Xorg czy jajakiem 2.6 czy Fedorą. Sugeruję zpisać się na forum rage3d.com. Tam się dowiesz najwięcej. Bednar Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ta5man Napisano Lipiec 14, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 14, 2004 mi tez udalo sie zainstalowac stery ati. Mam radeon 9000 i dziala. Robilem wedlug instrukcji co ja wyzej podales z www.fedorafaq.org i wszystko jest ok. Na poczatku mialem stare stery i tez mi nie dzialao, ale sciagnalem najnowsze 3.9.0 i dziala. A i jak potem nie bedzie chcialo sie uruchomic tzn. bedzie "no screens found" to w konfigu wykomentuj linijke "BusID (jakies numerki)" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gankaku Napisano Lipiec 22, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 22, 2004 z tymi ATIkami jest (_wogole_ → w ogóle) ORT cos nie halo, ja od 3 tygodni szukam jak poprawnie zainstalowac ATI mobility radeon w moim notebooku i jakos nie moge nic znalezc. fakt - nie jestem obcykany w linku ale bez przesady zeby tyle czasu sie meczyc. a moze ktos z was mial taka kartke??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemk Napisano Lipiec 22, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 22, 2004 [ciach] szukam jak poprawnie zainstalowac ATI mobility radeon w moim notebooku i jakos nie moge nic znalezc. [ciach] a moze ktos z was mial taka kartke??? proponuje zajrzec na strone: http://www.linux-laptop.net/ tutaj jest wiele rozwiazan problemow (_linuxa_ → Linuksa) ORT na laptopie.. mozna znalezc opis instalacji dla konkretnego modelu.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
misiotata Napisano Sierpień 1, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 1, 2004 [wlasnie, czy wszyscy uzytkownicy radeona9200 maja takie problemy z zainstalowaniem karty w fc2? gdzies czytalem, ze sprzecik ladnie zainstalowal sie i hulal jak burza (ale chyba w fc1)... przymierzam sie sie powoli do zmiany grafiki i chce kupic wlasnie te karte.. Hi! Mam właśnie Redeona 9200SE (prod. HIS Excalibur) i w FC@ chodzi mi BEZ żadnych dodatkowych manewrów ze strami od ATI, włącznie z "direct renderingiem" (na natywnych sterach z xorg. Natomiast co do sterów ATI: instalowałem je na MDK9.2, MDK10 i FC1 i zawsze miałem ten sam problem - czarny ekran. Przy NIEZAŁADOWANIU modułu fglrxale na configu z fglrxconfig, miałem obraz, ale bez direct renderingu. Na jednej z grup (sorki nie pamiętam na której konkretnie, ale chyba na jakimś forum z grami ) znalazłem info, że w "niektórych" (?) konfiguracjach taki problem występuje I JUŻ! Podobno nie ma na to rady. Na FC@ nie próbowałem sterów ATI (bo działa bez nich ), ale ten number z patchem powinien jednak sprawę załatwić. (_acha_ → aha) ORT, i z podmianką XF86Config... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi