Gość Zuk87 Napisano Luty 24, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Luty 24, 2006 W mojej szkole nauczyciel był (jest?) zwolennikiem Mozilli. Najciekawsze w tym wszystkim jest, że na komputerach są 4 przeglądarki: IE, Fx, Opera i Mozilla (obecnie Sea Monkey) a z Internetem można się połączyć jedynie przez IE... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
uosiu Napisano Luty 25, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Luty 25, 2006 @daniel_20005 a kto mowi ze FF i O. sa domyslnymi browserami? @Zuk87 wylacz proxy i sprawdz jak lata... a jak nie to przejzyj ustawienia IsE i dobierz odpowiednie rzeczy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Zuk87 Napisano Luty 25, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Luty 25, 2006 @Zuk87 wylacz proxy i sprawdz jak lata... a jak nie to przejzyj ustawienia IsE i dobierz odpowiednie rzeczy Nie mam dostępu do głównego serwera, bez szans na to. Z ustawieniami sprawdzałem i nic nie udało mi się znaleźć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Trzeci Napisano Luty 26, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Luty 26, 2006 Ja pisząc skrypt niby to w JScripcie wzorowałem się na książce której autor używał Netscape'a Jeśli chodzi o możliwość napisania kompatybilnego skryptu, który chodzi pod każdą przeglądarką... Tak, masz rację, można to zrobić, ale ja nie pisałem tego skryptu dla celów komercyjnych, choć jest dość ciekawy. Pisałem go pod presją czasu.Pierwszą przeglądarką która zakumała o co mi chodzi był IE. Być może, że Firefoxowi musiałbym dodatkowo tłumaczyć o co mi chodzi. A to znaczy, że jest conajmniej nie lepszy - w tym przypadku. Poza tym denerwujące jest kiedy przeglądarka nie akceptuje podstawowych funkcji typu alert.I trzeba je zastępować. Co do porównania nieznajomości htmla przez internautę i nieznajomości paliwa przez kierowcę... Nie zgodzę się, z małą zmianą byłaby to prawda. Otóż nieznajomość htmla przez internautę to tak jak nieznajomość paliwa przez pasażera, a nie kierowcę, bo kierowca kieruje samochodem, a internauta nie kieruje internetem, tylko z niego korzysta, tak jak pasażer z samochodu. Dlatego nasz pasażer może nie wiedzieć, co to jest paliwo i nie możemy mieć do niego większych pretensji. Inna sprawa, że jeśli tego nie wie, to jest średnio inteligentny. I jeszcze na koniec temat pokazywania alternatywy dla Windowsa czy IE... Ja rozumiem, że Wy namawiacie ludzi do zmiany przeglądarek, bo to już nie jest samo uświadamianie jak słyszę. Tak jak wspomniałem być może IE jest rzeczywiście dużo gorszy od Firefoxa, tylko niech ktoś poda przykład gdzie to się objawia...Ci którzy używają IE, zobaczą Firefoxa i nie stwierdzą większych zmian, zostaną przy swoich przyzwyczajeniach, że zawsze niebieskie kółeczko oznacza internet... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość _PaT Napisano Luty 26, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Luty 26, 2006 Co do porównania nieznajomości htmla przez internautę i nieznajomości paliwa przez kierowcę... Nie zgodzę się, z małą zmianą byłaby to prawda. Otóż nieznajomość htmla przez internautę to tak jak nieznajomość paliwa przez pasażera, a nie kierowcę, bo kierowca kieruje samochodem, a internauta nie kieruje internetem, tylko z niego korzysta, tak jak pasażer z samochodu. Dlatego nasz pasażer może nie wiedzieć, co to jest paliwo i nie możemy mieć do niego większych pretensji. Inna sprawa, że jeśli tego nie wie, to jest średnio inteligentny. Buehehe, jak już popadamy w skrajności to odpowiem anegdotę z życia wziętą. Ale najpierw nadmienię, że surfowanie po internecie to jak kierowanie samochodem, a bycie pasażerem bardziej przypomina np. oglądanie prezentacji. Teraz obiecana historia, którą usłaszałem w autobusie. Kontrola biletów. Przyłapany młody mężczyzna (~20 lat) twierdzi, że nie wiedział o konieczności posiadania i skasowania biletów. Co więcej, kontrolerzy obeszlo autobus i rzeczywiście takich informacji na nim nie było. Cóż, przypadki chodzą po ludziach. W ten sposób owszem, można nie wiedzieć, co to jest HTML. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
uosiu Napisano Luty 27, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Luty 27, 2006 Kontrola biletów. Przyłapany młody mężczyzna (~20 lat) twierdzi, że nie wiedział o konieczności posiadania i skasowania biletów. Co więcej, kontrolerzy obeszlo autobus i rzeczywiście takich informacji na nim nie było. zaplacil? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość _PaT Napisano Luty 27, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Luty 27, 2006 Kontrola biletów. Przyłapany młody mężczyzna (~20 lat) twierdzi, że nie wiedział o konieczności posiadania i skasowania biletów. Co więcej, kontrolerzy obeszlo autobus i rzeczywiście takich informacji na nim nie było. zaplacil? Kwitek mu wypisali. Czy się odwoływał - nie wiem. Pewnie nie było sensu... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
uosiu Napisano Luty 27, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Luty 27, 2006 znasz prawo rzymskie? nieznajomosc prawa nie zwalnia od odpowiedzialnosci ;P musze wyprobowac ten numer Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi