kakiet Napisano Luty 27, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Luty 27, 2006 Kolejny problem:( Zainstalowalem mplyaer plug-in bez wiekszych problemow. Po kliknięciu na odnosnik na plik multimedialny wszystko jest oki, tzn. pojawia sie napis mplayer plug-in i trwa buforowanie. Niestety dosc czesto po etapie buforowania wyskakuje napis "Zatrzymane" i film czy tez muzyka nie odtwarzaja sie:( Co moze byc przyczyna takiego stanu rzeczy? pozdrawiam kakiet Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
walwat Napisano Luty 27, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Luty 27, 2006 Tak dzieje się w przypadku, gdy otwierasz plik w formacie nie obsługiwanym przez MPlayer. Jeśli używasz FF to wpisz w pole adresu "about:plugin" i sprawdź, czy ten format jest na liście, jeśli jest to trzeba pobawić się konfiguracją MPlayera, a jeśli nie ma to zależy jaki jest to format i wtedy może pomóc zainstalowanie paczki kodeków http://www.mplayerhq.hu/MPlayer/releases/c...0050412.tar.bz2. pzdr walwat Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dalmatyn Napisano Marzec 3, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 3, 2006 Spotkał się ktoś z pluginami kaffeine do firefoxa? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rafalzaq Napisano Marzec 3, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 3, 2006 W repo kde-redhat jest coś takiego jak kaffeine-mozilla ale nie wiem czy i jak działa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kakiet Napisano Marzec 4, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Marzec 4, 2006 Kodeki mam wszystkie (zainstalowałem z apt-get paczke MPlayer-w32codecs), a co do poleceia about:plugin - nie pojawai sie nic . . . Skorzystalem jednak z Twojej rady i sciagnolem plik all-20050412 z kodekami. Wgralem je do katalogu. Uruchomiłem firefoxa . . . wpisalem www.polskieradio.pl, kliknołem słuchaj online, a nastepnie odnosnik Progra 3, pojawilo sie nowe okienko i chwile potem ponownie napis "buforowanie" a nastepnie "Zatrzymane" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomis Napisano Marzec 9, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 9, 2006 Wiecie co do plików multimedialnych używam przeglądalki konqueror i nigdy nie mam problemów, tzn ona sama sobie dobiera odtwarzacz do multimediów. tzn do niektórych plików wideo uruchamia np kaffeine, do innych mplayer-plugin itp. Wydaje mi się że to jest tak że ona sama wybiera sobie silnik do danego pliku multimedialnego np mplayer, albo xine. Wcześniej miałem również problemy z multimediami, ale odkąd używam konquerora wszystko jest ok A tak nawiasem przeglądarka sama w sobie jest rewelka Pozdrawiam aha a jak nie miałem jakiegoś kodeku to ona sama mi się pluła żeby go zainstalować chodziło tutaj o xvid Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kakiet Napisano Marzec 15, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Marzec 15, 2006 Moze spróbuję . . . jak dotad to konquerora mnie drażnil. ALe mozer pora dac mu znowu szanse:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siekiera Napisano Marzec 15, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 15, 2006 Rozpakuj z mplayer.hq kodeki w dwóch katalogach: /usr/lib/win32 i /usr/lib/codecs. Xine korzysta z /win32 ale mplayer z /codecs. Nie powinno byc problemów, jak masz pluginy do przeglądarek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
walwat Napisano Marzec 16, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 16, 2006 Szkoda miejsca - w jednym rozpakuj (np. w /usr/lib/win32), a w drugim zrób dowiązanie symboliczne "ln -s /usr/lib/win32 /usr/local/lib/codecs". I chyba nie w /usr/lib/codecs, chociaż może ten katalog też jest przeszykiwany przez MPlayer'a. Wtedy powinno działać spod Mozilli i FF. U mnie chodzi i trójka online i ITVP. walwat Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Daniello Napisano Marzec 17, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 17, 2006 Ja zawsze miałem problemy z rodzeństwem... Siostra przyzwyczajona jest do WMP i u niej powinna być rameczka z klipem w przeglądarce, a nie żeby się otwierał zewnętrzny program. Sama wtyczka. Można coś takiego zrobić z Kaffeinem ?? Bo tylko z tego co wiem to mozna wgrac kaffeine-mozilla ale nie ładuje sie w rameczce, w przeglądarce, tylko cały program sie włącza. Jest taka mozliwosc uzyskania samej rameczki tak jak pod windą z WMP ?? No i tak jak mplayer-plugin Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi