Skocz do zawartości

Mplayer Plug-in

kakiet

Rekomendowane odpowiedzi

Kolejny problem:(

Zainstalowalem mplyaer plug-in bez wiekszych problemow. Po kliknięciu na odnosnik na plik multimedialny wszystko jest oki, tzn. pojawia sie napis mplayer plug-in i trwa buforowanie. Niestety dosc czesto po etapie buforowania wyskakuje napis "Zatrzymane" i film czy tez muzyka nie odtwarzaja sie:(

Co moze byc przyczyna takiego stanu rzeczy?

pozdrawiam

kakiet

Tak dzieje się w przypadku, gdy otwierasz plik w formacie nie obsługiwanym przez MPlayer.

Jeśli używasz FF to wpisz w pole adresu "about:plugin" i sprawdź, czy ten format jest na liście, jeśli jest to trzeba pobawić się konfiguracją MPlayera, a jeśli nie ma to zależy jaki jest to format i wtedy może pomóc zainstalowanie paczki kodeków http://www.mplayerhq.hu/MPlayer/releases/c...0050412.tar.bz2.

pzdr

walwat

Kodeki mam wszystkie (zainstalowałem z apt-get paczke MPlayer-w32codecs), a co do poleceia about:plugin - nie pojawai sie nic . . .

Skorzystalem jednak z Twojej rady i sciagnolem plik all-20050412 z kodekami. Wgralem je do katalogu. Uruchomiłem firefoxa . . . wpisalem www.polskieradio.pl, kliknołem słuchaj online, a nastepnie odnosnik Progra 3, pojawilo sie nowe okienko i chwile potem ponownie napis "buforowanie" a nastepnie "Zatrzymane" sad.gif

Wiecie co do plików multimedialnych używam przeglądalki konqueror i nigdy nie mam problemów, tzn ona sama sobie dobiera odtwarzacz do multimediów. tzn do niektórych plików wideo uruchamia np kaffeine, do innych mplayer-plugin itp.

Wydaje mi się że to jest tak że ona sama wybiera sobie silnik do danego pliku multimedialnego np mplayer, albo xine.

Wcześniej miałem również problemy z multimediami, ale odkąd używam konquerora wszystko jest ok

A tak nawiasem przeglądarka sama w sobie jest rewelka

Pozdrawiam

aha a jak nie miałem jakiegoś kodeku to ona sama mi się pluła żeby go zainstalować chodziło tutaj o xvid

Szkoda miejsca - w jednym rozpakuj (np. w /usr/lib/win32), a w drugim zrób dowiązanie symboliczne "ln -s /usr/lib/win32 /usr/local/lib/codecs".

I chyba nie w /usr/lib/codecs, chociaż może ten katalog też jest przeszykiwany przez MPlayer'a.

Wtedy powinno działać spod Mozilli i FF.

U mnie chodzi i trójka online i ITVP.

walwat

Ja zawsze miałem problemy z rodzeństwem... Siostra przyzwyczajona jest do WMP i u niej powinna być rameczka z klipem w przeglądarce, a nie żeby się otwierał zewnętrzny program. Sama wtyczka. Można coś takiego zrobić z Kaffeinem ?? Bo tylko z tego co wiem to mozna wgrac kaffeine-mozilla ale nie ładuje sie w rameczce, w przeglądarce, tylko cały program sie włącza. Jest taka mozliwosc uzyskania samej rameczki tak jak pod windą z WMP ?? No i tak jak mplayer-plugin smile.gif

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...