frozi Napisano Marzec 3, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 3, 2006 Witam. Mam Fedore 4 i zainstalowalem sobie yum'em xmms. Patrze do menu Multimedia a tam xmms (_niema_ → nie ma) ORT :/ Przez terminal po wpisani xmms sie wlacza ale skrotu (_niema_ → nie ma) ORT :/ No i jak wlacze przez terminal to niemige juz nic wiecej w terminalu obic a jak zamkne terminal to sie zamyak xmms a jak zamkne xmms to wszytkie ustawienia z niego sie resetuja :/ Prosze o pomoc. pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
exbros Napisano Marzec 3, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 3, 2006 Moze oprocz xmms jeszcze czegos potrzeba?... Ja bym go zainstalowal w ten sposob yum install xmms* Ty pewnie zrobiles to bez gwiazdki? A tak przy okazji - jesli w terminalu uruchomisz cokolwiek z parametrem & to bedziesz mogl "cos wiecej robic", a nawet zamknac terminal! Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vit_fc Napisano Marzec 3, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 3, 2006 jeśli xmms nie zgłaszał błędów przy instalacji to wybierz którykolwiek program z menu prawym przyciskiem myszy, kliknij opcję dodaj aktywator do menu do panelu, w panelu klikasz dodaną ikonę prawym przyciskiem myszy wybierasz właściwości i podajesz scieżkę do programu u mnie jest to /usr/bin/xmms muszę dodać że powyższy opis dotyczy gnome w przypadku KDE poszukaj edytora menu, czynności do wykonania są podobne, wygląd ikony zmienia się podobnie. pozdro vit Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arturek Napisano Marzec 3, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 3, 2006 http://forum.fedora.pl/index.php?showtopic...indpost&p=41624 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
C4dyk Napisano Marzec 4, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 4, 2006 lub Alt+F2 i wpisujesz xmms Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi