bisz Napisano Marzec 3, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 3, 2006 (_niewiem_ → nie wiem) ORT cz dobrze to nazywam obiektowym ? mam na mysli pisanie w c++ programow takich nie pod konsole lcz z jakims interfejsem okienka itd. zdaje sie ze sam c++ takie cos potrafi, ale nigdzie nie znalazlem literatury ktora by o tym mowila, szczegolnie skupiajacej sie na linuksach (o ile to bez roznicy dla kompilatora), moglibyscie COkolwiek powiedziec na ten temat ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karlik Napisano Marzec 3, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 3, 2006 Ehhhh...bez roznicy dla kompilatora w zasadzie, ale musisz mieć odpowiednie biblioteki. Z bibliotekami i ich dokumentacją nie powinienes miec problemow z "okienkami" programow. A co do OO to C++ jest chyba najpowszechniejszym jezykiem OO Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Daniello Napisano Marzec 3, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 3, 2006 Do tego służą róznorakie biblioteki. Np. Qt - program Qt-designer, który mozliwe ze posiadasz w systemie. Albo GTK. Powszechną biblioteką linuksową jest GTK. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bisz Napisano Marzec 4, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Marzec 4, 2006 ehh no ale ja tak o literature pytalem raczej ?:] i to Qt stanowi jakis edytor czy wszystko robi sie w byle edytorze tekstowym ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
!Ci Napisano Marzec 4, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 4, 2006 Tworzyc w QT mozesz wizualnie wlasnie za pomoca Designera lub pisac wszystko recznie jako kod aplikacji. Jesli chodzi o materialy to na necie znajdziesz tego troche wystarczy poszukac. Chocby tutaj stworzone przez jednego z uzytkownikow tego forum... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi