Skocz do zawartości

Faq Do Fc4 Czy Aktualny?

pinklerose

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Postanowilem zainstalowac swojej dziewczynie FC4. Po instalacji postepowalem zgodnie z FAQ. Po wykonaniu czynnosci z wymiana repo gdy wpisze "yum [jakakolwiek komenda]" otrzymuje komunikat o braku kilku plikow *.repo i braku url livny.

Zainstalowalem recznie yumex i ten sam komunikat. Wylaczylem z repo livne to wyskoczylo mi to samo dla innego repo.

Gdzie szukac rozwiazania problemu?

Dodam tylko ze Fedrke ma z zalaczonej kiedys plyty do gazety. Instalowalem ja jednak u siebie i przy postepowaniu zgodnie z FAQ wszystko bylo OK. Teraz mam jednak problemy.

Zainstalowalem recznie yumex i ten sam komunikat. Wylaczylem z repo livne to wyskoczylo mi to samo dla innego repo.

Gdzie szukac rozwiazania problemu?

Po zrobieniu tego http://faq.fedora.pl/#installsoftware

mi wszystko chodziło na 100% należ jeszcze klucze dodać do serwerów (jest tam opisane-plus skrypty)

oczywiście jest jeszcze przypięty temat na forum o repozytoriach ale OSTROŻNIE ponieważ ludzie dodają swoje i należy (_kożystać_ → korzystać) ORT rozważnie

Ale wiem są małe niedoróbki np: w instalacji java na polskim fag ale angielskie jest OK ja choć nie znam angielskiego korzystałem z dwóch naraz i dałem radę . Przypuszczam iż jest to spowodowane starą aktualizacją faq gdyż jak wychodzi nowy program java to zmieniają sie pliki itp .

Narka