pinklerose Napisano Marzec 6, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 6, 2006 Witam, Postanowilem zainstalowac swojej dziewczynie FC4. Po instalacji postepowalem zgodnie z FAQ. Po wykonaniu czynnosci z wymiana repo gdy wpisze "yum [jakakolwiek komenda]" otrzymuje komunikat o braku kilku plikow *.repo i braku url livny. Zainstalowalem recznie yumex i ten sam komunikat. Wylaczylem z repo livne to wyskoczylo mi to samo dla innego repo. Gdzie szukac rozwiazania problemu? Dodam tylko ze Fedrke ma z zalaczonej kiedys plyty do gazety. Instalowalem ja jednak u siebie i przy postepowaniu zgodnie z FAQ wszystko bylo OK. Teraz mam jednak problemy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaro33 Napisano Marzec 6, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 6, 2006 Zainstalowalem recznie yumex i ten sam komunikat. Wylaczylem z repo livne to wyskoczylo mi to samo dla innego repo. Gdzie szukac rozwiazania problemu? Po zrobieniu tego http://faq.fedora.pl/#installsoftware mi wszystko chodziło na 100% należ jeszcze klucze dodać do serwerów (jest tam opisane-plus skrypty) oczywiście jest jeszcze przypięty temat na forum o repozytoriach ale OSTROŻNIE ponieważ ludzie dodają swoje i należy (_kożystać_ → korzystać) ORT rozważnie Ale wiem są małe niedoróbki np: w instalacji java na polskim fag ale angielskie jest OK ja choć nie znam angielskiego korzystałem z dwóch naraz i dałem radę . Przypuszczam iż jest to spowodowane starą aktualizacją faq gdyż jak wychodzi nowy program java to zmieniają sie pliki itp . Narka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pinklerose Napisano Marzec 7, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Marzec 7, 2006 Dzis odpalilem komputer i wszystko dziala. Widocznie byly jakies problemy z serwerami. Problem sam sie rozwiazal. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi