malinka-live Napisano Marzec 6, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 6, 2006 Czy w ogole jest taka mozliwosc zeby zdalnie upgradowac RH9 do FC4? Nie mam fizycznego dostepu do maszyny jedyne czym dysponuje to putty. Oczywiscie posiadam obraz iso. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemk Napisano Marzec 6, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 6, 2006 upgrade o ile nawet bylby mozliwy, to jest mocno ryzykowny.. proponowalbym jednak nie-zdalne zainstalowanie fedorki od nowa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@perl Napisano Marzec 9, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 9, 2006 istnieje taka mozliwosc, mozesz sprobowac uzyc yuma, bo tylko w ten sposob mozesz pobrac i zaktualizowac pakiety, sposob ten jest jednak WYSOCE NIEZALECANY ze wzgledu na zbyt duze roznice w budowie tych dwoch systemow, natomiast o przeslaniu obrazu iso mozesz zapomniec, bo nawet jezeli w jkis magiczny sposob zamontujesz obraz na dysku, nie bedziesz w stanie zdalnie przeprowadzic instalacji... chociaz teoretycznie tez by sie to dalo obejsc... oczywiscie jezeli system linux ktory sie uruchamia podczas instalacji ma uruchomione ssh... wtedy moznaby dla uproszczenia przeprowadzic instalacje tekstowa... albo po skonfigurowaniu serwerow nawet graficzna... ...ale to moja fantazja sam musisz sprawdzic czy to mozliwe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaro33 Napisano Marzec 9, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 9, 2006 (edytowane) ... chociaz teoretycznie tez by sie to dalo obejsc... oczywiscie jezeli system linux ktory sie uruchamia podczas instalacji ma uruchomione ssh... wtedy moznaby dla uproszczenia przeprowadzic instalacje tekstowa... albo po skonfigurowaniu serwerow nawet graficzna... ...ale to moja fantazja sam musisz sprawdzic czy to mozliwe a tak czytając tematy powyższe naszła mnie myśl rozwiązania tego – innym sposobem jeżeli było by miejsce to można by postawić Fedorkę jako 2 system tak aby się nie bootował , a następnie jak by wszystko grało tylko grubba zmodyfikować no i oczywiście stary już usunąć ja tylko teoretyzuję ale nie wie jak to zrobić w praktyce – ale jest przecież zdalna instalacja proszę o krytykę tego pomysłu Narka oczywiście chyba tylko w sieci LAN - fizycznie podłączonej tylko czy nie musi komputer z którego będzie prowadzona instalacja być jako master edit multikasting odpada ? czy jakoś rozgłaszanie na ....255 Edytowane Marzec 10, 2006 przez jaro33 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@perl Napisano Marzec 9, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 9, 2006 jeżeli było by miejsce to można by postawić Fedorkę jako 2 system tak aby się nie bootował problem tkwi raczej w metodzie zdalnego rozpoczecia i przeprowadzenia instalacji, bo jezeli mozna to zrobic jako drugi system to i bedzie mozna zrobic jako pierwszy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi