exbros Napisano Marzec 7, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 7, 2006 Pewnie to nikogo nie zainteresuje, ale ze nie znalazlem nigdzie tego info - to sie podziele - zarowno yum jak i yumex z wczorajszego rawhide'a dzialaja wysmienicie na FC4 [i386] udostepniajac ciekawe i pozyteczne opcje przy czym nie maja zadnych "piatkowych" zaleznosci (instaluja sie bez problemu i dodatkowych pakietow...). Nie wiem jak jest z wersja 64bit ani czy dzisiejszy yum-2.6 jest tez stabilny pod 4ka, ale wersje o ktorych pisalem sprawdzilem na 6-7 zupelnie innych FC4 - i jak dla mnie dzialaja bez najmniejszych problemow (testowane dla kerneli 2.6.11 - 2.6.15 / i386) Nie biore odpowiedzialnosci za wywalone systemy - to w koncu nadal rawhide. Info przeznaczone dla eksperymentatorow... Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
InIrudeBwoy Napisano Marzec 7, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 7, 2006 a co to za ciekawe opcje? tak z ciekawości pytam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
exbros Napisano Marzec 7, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Marzec 7, 2006 Te same co w testowej FC5 Tak z glowy yum - na szybko: nowy mechanizm wybierania mirrorow, installonlyplugin, automatyczne pobieranie brakujacych kluczy... yumex - sporo zmian w interfejsie, kolejkowanie (queue), obsluga grup ... Co do kluczy to nie jestem pewien czy to nowa funkcjonalnosc yuma czy yumexa - wczoraj automatycznie zadzialalo mi "pod" yumexem... Niby nic wielkiego, ale mi sie podoba... i ogolnie jakby szybszy (nowy format danych w metadata - moze dla tego?). Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
InIrudeBwoy Napisano Marzec 7, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 7, 2006 jeśli szybszy to sobie potestuję bo chodzi troszkę powoli, dzięki oświeć mnie czy rawhide to inaczej developement? nigdy nie korzystałem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Other Napisano Marzec 7, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 7, 2006 Czytałem gdzieś, że w FC5 mam być już oficjalnie wpsierany rgaficzny menadzer pakietów PUP. Czy ta konwencja zaginęła, czy też będzie w FC5 ? Myślę, iż to jest jedna z ważniejszych rzeczy jaka będzie w nowym wyadniu Fedory ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Zuk87 Napisano Marzec 7, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 7, 2006 oświeć mnie czy rawhide to inaczej developement? nigdy nie korzystałem Dokładnie Czytałem gdzieś, że w FC5 mam być już oficjalnie wpsierany rgaficzny menadzer pakietów PUP. Czy ta konwencja zaginęła, czy też będzie w FC5 ? Myślę, iż to jest jedna z ważniejszych rzeczy jaka będzie w nowym wyadniu Fedory ... Nazywa się Pirut, jest dostępny w testowych wersjach FC 5, jeśli Cię interesuje jego wygląd to poszukaj na forum tematu ze screenami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
InIrudeBwoy Napisano Marzec 7, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 7, 2006 ok, zainstalowałem dzisiejszą wersję yuma i niestety mi się posypał i yum i yumex :/ wracam do tej działającej wersji Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Zuk87 Napisano Marzec 7, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 7, 2006 ok, zainstalowałem dzisiejszą wersję yuma i niestety mi się posypał i yum i yumex :/ wracam do tej działającej wersji Przyznam, że masz pecha. Mi działa bezproblemowo nowy Yumex @InIrudeBwoy Możesz założyć topic o Twoich problemach z yumem, może ktoś będzie umiał Ci pomóc... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
InIrudeBwoy Napisano Marzec 7, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 7, 2006 gdyby fc 5 nie wychodziło za dwa tygodnie to bym założył ale w takim wypadku poczekam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
exbros Napisano Marzec 8, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Marzec 8, 2006 ok, zainstalowałem dzisiejszą wersję yuma i niestety mi się posypał i yum i yumex :/ wracam do tej działającej wersji A! Dzisiejsza to byla juz 2.6 O tej nie pisalem ze dziala bezproblemowo... Pozdro P.S. Wszyscy czekamy na FC5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
InIrudeBwoy Napisano Marzec 8, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 8, 2006 wiem, zdawałem sobie z tego sprawę poza tym mam x86_64 i o tym też pisałeś, że nie wiesz czy działa. Ja teraz mogę powiedzieć, że stabilny nie jest pod 4 a walzyć z tym nie opłaca się jak za pasem 5. pokój Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi