tomis Napisano Marzec 9, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 9, 2006 Witam wiem że ten temat już kiedyś był, ale nie było jednoznacznej odpowiedzi. Jak zainstalować OpenOffice-UXpl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lszk Napisano Marzec 9, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 9, 2006 Eee a w pliku README, bądz coś w tym stylu nie pisze? Jak dobrze pamiętam, to on ma graficzny instalator. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Other Napisano Marzec 9, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 9, 2006 Jaki graficzny instalator ? Są rpmy. Ściągasz ze strony ux.pl wersje binarne sterowników (RPM :-) ) i robisz np. yum localinstall nazwajakeigospakietu.rpm, albo wszystkie pakiety po kolei D Zresztą nie wiem dlaco instalujesz ten OO z UX, maja tylko polską dekumentację, a i tak pewnie nei bedziesz jej czytał Niczym innym się nei różnią od tych w repozytoriach Fedory :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Daniello Napisano Marzec 9, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 9, 2006 Jak chcesz to mozesz kompilować ze źródeł Czego nie polecam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lszk Napisano Marzec 9, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 9, 2006 Jaki graficzny instalator ? Są rpmy. Oj rzeczywiście. Właśnie sprawdziłem. Ale kiedyś był w ich miejsce taki graficzny instalator Wiem, bo instalowałem nie raz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomis Napisano Marzec 10, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Marzec 10, 2006 Zresztą nie wiem dlaco instalujesz ten OO z UX, maja tylko polską dekumentację, a i tak pewnie nei bedziesz jej czytał Niczym innym się nei różnią od tych w repozytoriach Fedory :-) 1. chciałem im dać zarobić tylko nie lubię kupować kota w worku, 2. interesują mnie ich dodatki i szablony, 3. potrzebuję podręcznik dla mojej bo nie potrafi nawet poprawnie zapisać dokumentu. No i mam problem z instalacją - proszę o pomoc pod spodem przedstawiam co mi pokazała konsola: [root@localhost tomis]# mc [root@localhost RPMS]# [root@localhost RPMS]# yum localinstall openoffice.ux.pl-base-2.0.1-1.i586.rpm Setting up Local Package Process Examining openoffice.ux.pl-base-2.0.1-1.i586.rpm: openoffice.ux.pl-base - 2.0.1-1.i586 Marking openoffice.ux.pl-base-2.0.1-1.i586.rpm to be installed Setting up repositories livna [1/4] livna 100% |=========================| 951 B 00:00 updates-released [2/4] updates-released 100% |=========================| 951 B 00:00 base [3/4] base 100% |=========================| 1.1 kB 00:00 extras [4/4] extras 100% |=========================| 1.1 kB 00:00 Reading repository metadata in from local files primary.xml.gz 100% |=========================| 380 kB 00:09 updates-re: ################################################## 1080/1080 Added 165 new packages, deleted 302 old in 3.53 seconds primary.xml.gz 100% |=========================| 1.1 MB 00:24 extras : ################################################## 3285/3285 Added 32 new packages, deleted 14 old in 4.98 seconds Resolving Dependencies --> Populating transaction set with selected packages. Please wait. ---> Package openoffice.ux.pl-base.i586 0:2.0.1-1 set to be updated --> Running transaction check --> Processing Dependency: openoffice.ux.pl-core01 for package: openoffice.ux.pl-base --> Finished Dependency Resolution Error: Missing Dependency: openoffice.ux.pl-core01 is needed by package openoffice.ux.pl-base [root@localhost RPMS]# yum localinstall openofiice.ux.pl-core01-2.0.1-1.i586.rpm Setting up Local Package Process Cannot open file: openofiice.ux.pl-core01-2.0.1-1.i586.rpm. Skipping. Nothing to do tzn stara śpiewka chcesz mu zainstalować rpema krzyczy o core01, chcesz mu załadować core01 krzyczy o core02 chcesz mu załadować core02 krzyczy o core01 i tak w koło Macieju [root@localhost RPMS]# yum groupinstall openoffice.ux.pl~i586.rpm Setting up Group Process Setting up repositories livna [1/4] updates-released [2/4] base [3/4] extras [4/4] Setting up repositories Reading repository metadata in from local files Warning: Group None does not exist. No packages in any requested group available to install or update [root@localhost RPMS]# exit exit Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
exbros Napisano Marzec 10, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 10, 2006 Jesli sciagnales wszystkie potrzebne pakiety to wydaj polecenie yum localinstall openoffice* jesli pakiety nie chca sie instalowac pojedynczo, to czemu nie sprobowac zainstalowac je na raz - to powinno rozwiazac Twoj probelm Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaro33 Napisano Marzec 10, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 10, 2006 tzn stara śpiewka chcesz mu zainstalować rpema krzyczy o core01, chcesz mu załadować core01 krzyczy o core02 chcesz mu załadować core02 krzyczy o core01 [root@localhost RPMS]# yum groupinstall openoffice.ux.pl~i586.rpm No packages in any requested group available to install or update [root@localhost RPMS]# yum groupinstall openoffice.ux.pl~i586.rpm to chyba nie jest prawidłowa grupa yum gruplist wyświetla dostępne grupy yum gruplist hidden jak wyżej + ukryte narka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomis Napisano Marzec 10, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Marzec 10, 2006 Jesli sciagnales wszystkie potrzebne pakiety to wydaj polecenieyum localinstall openoffice* jesli pakiety nie chca sie instalowac pojedynczo, to czemu nie sprobowac zainstalowac je na raz - to powinno rozwiazac Twoj probelm Pozdro Masz u mnie piwo Pomogło serdeczne dzięki. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi