witek84 Napisano Marzec 12, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 12, 2006 OK problem jest taki zainstalowałem sobie gierke pod linuksem jak kazali(najpierw ./configure potem make i make install wszystko poszło bez błędów, potem przekopiowałem grafiki z windowsa tez tak jak kazali) i jak odpalam to mi sie pojawia: [root@localhost openttd-0.4.5]# ./openttd [root@localhost openttd-0.4.5]# i juz nie wiem co jest bo gra nie działa? dzięki za pomoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rafalzaq Napisano Marzec 12, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 12, 2006 Próbowałem kiedyś skompilować tą wersję ale jakieś głupie błędy wywalało (przy próbie uruchomienia wywalało errory o braku pliku sample.dat albo plików językowych mimo że wszystko było na miejscu). Lepiej ściągnij wersję już skompilowaną. Pisali że już skompilowana wersja to ta. Kiedy chciałem to zainstalować, całe archiwum było jakoś zwalone (ponoć teraz poprawili), więc ściągnąłem nightly (r3592) i działa bez problemu (oczywiście już skompilowane - wystarczy rozpakować i uruchomić). PS. Po co uruchamiasz grę spod roota? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
witek84 Napisano Marzec 15, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Marzec 15, 2006 ściągnełem ten plik rozpakowałem i jest coś takiego Your sample.cat file is corrupted or missing! Error: No available language packs openttd: openttd.c:76: error: Assertion `0' failed. Przerwane i co z takim fantem zrobić od razu mówie że na (_linuxie_ → Linuksie) ORT niewiele się znam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiechu Napisano Marzec 16, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 16, 2006 a nie lepiej zainstalować DosBox i z niego odpalić Transport Tycoon w oryginalnej wersji dosowskiej? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rafalzaq Napisano Marzec 18, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 18, 2006 A po co kombinować jak jest dostępna wersja linuksowa? Poza tym TT(D) nie oferuje takich bajerów jak OpenTTD. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi