Daniello Napisano Marzec 15, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 15, 2006 Odpalam Fedorę i wywala błąd ze nie moze uruchomic Xfs. Chkfontpath nie moze znalezc /etc/X11/xfs/config // Mniej więcej cos takiego. Kasowalem stare Xorgi i konfiguracje, bo były popsute całkowicie. Mam nowszą wersję. I (_wogóle_ → w ogóle) ORT nie chcą się włączyć. Wpisuje startx i wywala błąd, że nie moze zainicjalizować wejściowego sterownika. Może to przez to ze XFS nie chce się załadować. Dziwne...Możecie mi pomóc ?? Juz niedlugo wychodzi nowa Fedora i nie chce miec takich problemów po aktualizacji. Pomóżcie! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
exbros Napisano Marzec 15, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 15, 2006 Sorki, moze to naiwne, ale sprawdzales czy nie brak Ci w systemie (i fizycznie na dysku) xfsprogs-x.y.z-*.rpm xfsprogs-devel-x.y.z-*.rpm (<-- ewentualnie) xorg-x11-xfs-a.b.c-*.rpm ??? Sprawdz, moze gdzies wylecialy... Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Daniello Napisano Marzec 15, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Marzec 15, 2006 A co tu da xfsprogs ?? Powiedz mi. Xfsprogs są to narzędzia do systemu plików XFS, a nie do Xorg-x11-xfs. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartucha82 Napisano Marzec 15, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 15, 2006 O ile dobrze pamiętam to taki problem był poruszany około 3 dni temu. Tylko , że nie działały w ogóle X, a nie tylko XFS. Problem tkwi w konfiguracji serwera czcionek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Daniello Napisano Marzec 17, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Marzec 17, 2006 Narazie wywaliłem X-y i do FC5 nie będę ich miał. Może update pomoze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi