SebOOl Napisano Marzec 16, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 16, 2006 Witam Czy konfigurował ktoś kiedyś Postfixa z wykozytaniem antywirusa McAfee Command Line przy uzyciu amavid-new ?? Jeśli tak to bardzo prosże o jakieś wskazówki dotyczące konfiguracji amavisda. Chce zrobić: - filtrowanie każdej widomości przychodzącej i wychodzącej za pomoca amaffiego - w przypadku wykrycia wirusa ma być wysyłana widomość do admina z informacją od i do kogo, do nadwcy wiadomości oraz do odpbiorcy. Treśćw wiadomości ma być przeze mine istawiona. Jesli kots ma jakiś opisy lub namiry (ja znalazłem opis tylko po hiszpańsku ) to prosze o info. Z góry dzięki Pozdrawiam SebOOl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dawidson Napisano Marzec 22, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 22, 2006 moze to sie tobie przyda mi sie przydalo tutaj w pliku amavisd.conf jest podajze gotowy skrypt do McAffe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi