Skocz do zawartości

Kilka Pytań

Other

Rekomendowane odpowiedzi

Już drugie wydanie zbioru moich pytań biggrin.gif Nie ma po co rozkłądać moich pytań na kilka tematów bo to tylko nabijanie postów biggrin.gif

1. Już w poniedziałek wychodzi FC5. Lepiej uaktualniać obecną FC czy zainstalowac od nowa ? (będę miał płytki, więc proszę patrzeć pod tym kontem, bo z Yuma z moim transferem 20 kb/s to by szło tongue.gif )

2. Co trzeba wgrać, żeby obsługiwać .wmv i inne formaty z Windy w Totemie (tego na gsteamera, wszystkei dodatki do gstreamera wgralem i nic tongue.gif)? Czy są paczki tego w oficjalnych repozytoriach?

3. Obsługiwał ktoś gmaila w Evolution ? smtp.gmail.com działa, ale pop.gmail.com juz nie ...

4. Trochę czytałem, ale tylko trochę... Czy AIGLX będzie domyślnei dostępne w FC5 i będzie działało bez zarzutu na sterownikach Mesa ? Czy AIGLX będzie działało z sterownikami ati (tymi z livna jak i ioficjanymi)? Słsyzałem że nie :/

5. Czy można yumem usuwać pakiety tak, żeby usuwało razem z zależnościami ?

6. Jak ustawić polskie znaki w aMule ? :U

PS

Myślałem że mam więcej pytań, pewnie mi się wieczorem przypomni (jak będę zasypiał biggrin.gif), napiszę później najwyzej biggrin.gif

ad.1.

Nie wiem czy ktos potrafi udzielić odpowiedzi na to pytanie przed wydaniem FC5. Zalecana instalacja to normalnie z płytek.

Ja osobiście zrobię to poprzez yuma bo jeśli sie uda to oszczędzę sobie czasu z konfiguracją, jeśli nie to wtedy zassam dvd i zainstaluję sobie 5 z płytek.

Dodatkowym argumentem oprócz lenistwa jest to, że nie robiłem takiego update nigdy a z płyt instalowałem, więc jest okazja nauczyc sie czegoś. smile.gif

ad.5.

remove lub erase to robi

zerknij do manuala

nie wiem jak to wygląda w praktyce

Ad 2 - totem-xine

Ad 3 - pop.google.mail.com i smtp.google.mail.com + włączenie SSL na obu protokołach

Ad 4 - yum remove pakiet

Ad 6 - wgrać nowszą wersję (2.1 - coś takiego)

Ad 3 - pop.google.mail.com i smtp.google.mail.com + włączenie SSL na obu protokołach

Już działa, źle hasło wpisałem ^^

Ad 4 - yum remove pakiet

Wydaje mi sie że remove nie usuwa z zależnościami ... Chyba że nei wyświtla zależności i je kasuje ...

Ad 4 - yum remove pakiet

Wydaje mi sie że remove nie usuwa z zależnościami ... Chyba że nei wyświtla zależności i je kasuje ...

Usuwa, dzisiaj usuwałem gaima i wywaliło mi nautilus-send-to-gaim.