@Kamills Napisano Marzec 19, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 19, 2006 Dzisiaj na zagranicznych serwerach światło dzienne ujrzy światło dzienne Fedora Core 5 (niepamientam na jakich przypomni mi ktoś mam taką nadzieje). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Disaster Kid Napisano Marzec 19, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 19, 2006 Wg mnie to ona juz jest do sciagniecia od jakiegos czasu. Premiera jest jutro, ale wczoraj na FCOD widziałem obrazy plyt FC5 na kompach a na jednym nawet dzialajaca Szukaj a znajdziesz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damador Napisano Marzec 19, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 19, 2006 no i wkoncu zaistalowalem :0 jako upgrade z 4 do 5ki - poszko sprawnie ale po restarcie problem nie chca xystarowac - problem w sterach do grafy ( ati) pisze iz modul fglx ( chyba) nie zlaeziony - do tej pory przy czym stakim wchodzil do xow i ladowal standardowy driver bez akceleracji =- tearz (_wogole_ → w ogóle) ORT xow nie laduje yum update na livnie zwraca ze repo file not found jest jakis sposob by wymusisc startx na driverze innym niz ati Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@Kamills Napisano Marzec 19, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Marzec 19, 2006 pisz jaka karta graficzna a jak to ati to zedytuj plik od grafy wszystko pisze >>>>TUTAJ<<<< Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damador Napisano Marzec 19, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 19, 2006 1 ATI 2 wiem jak ayi zaisntalowac 3 nie ma ati sterow do FC 5 ;p 4 - FC5 domyslnie stwarza problemy na swiezym lapku ACER3023 o czym pisze w innym topku ;p 5 - (_wogole_ → w ogóle) ORT chyba xorg nowy ma problemy z ATI ;/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość _PaT Napisano Marzec 19, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 19, 2006 1 ATI 3 nie ma ati sterow do FC 5 ;p Problem? Żeby wgrać zamknięte sterowniki trzeba jeszcze poczekać, ale wsparcię będzie takie samo jak pod FC4. 2 wiem jak ayi zaisntalowac Pobrać płytki i klikać "next"? 4 - FC5 domyslnie stwarza problemy na swiezym lapku ACER3023 o czym pisze w innym topku ;p Na acer 5024 działa w miarę OK. Tylko dość nietypowe rzeczy nie działają. Tak się składa, że mam dostęp do takiego laptopa jak wymieniony przez Ciebie. Będę na nim wgrywał FC5 w najbliższym tygodniu, więc zobaczymy co sięda zrobić. P.S. Niedługo w necie zobaczycie zdjęcia pierwszego komputera z Polsce z preinstalowaną FC5 (Fedora była tam już w sobotę około pierwszej w nocy) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubek Napisano Marzec 19, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 19, 2006 no i wkoncu zaistalowalem :0 jako upgrade z 4 do 5ki - poszko sprawnie ale po restarcie problem nie chca xystarowac - problem w sterach do grafy ( ati) pisze iz modul fglx ( chyba) nie zlaeziony - do tej pory przy czym stakim wchodzil do xow i ladowal standardowy driver bez akceleracji =- tearz (_wogole_ → w ogóle) ORT xow nie laduje yum update na livnie zwraca ze repo file not found jest jakis sposob by wymusisc startx na driverze innym niz ati Jak wykonałeś update ?? "yum update" i tyle ?? Jak system po updacie ? Są jakieś widoczne różnice ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damador Napisano Marzec 19, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 19, 2006 update byl z DVD - na praktycznie czysta FC 4 ( z najnowszymi updatami i troche doinstalowanych pakietow - wine + jakies tam rzeczy) po isntalacji (ktora musialem robic z textowego isntalatora ) system wstal do konsoli .... startx wywalal bledy w seterowniku karty graficznej , gdy sie z tym upralem kilak innych bledow bylo wiec poszeld format na czystym systemie - jak wyzej - staruje do konsoli a perypetie z isntalacja opislem w inny mwatku na fedoraforum.org tez juz kilka tematow o bledach isntalacji czy tez niewstawaniu systemu po isntalce/update .... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SupriCo Napisano Marzec 20, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 20, 2006 Dla zainteresowanych: Torrent FC5 5CD+rescue: http://www.mininova.org/get/255627 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
knapik Napisano Marzec 20, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 20, 2006 Dla zainteresowanych: Torrent FC5 5CD+rescue: http://www.mininova.org/get/255627 to juz oficjalne dzialajace wydanie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
**Marcin Napisano Marzec 20, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 20, 2006 dziwne bo daty na serwerach z fc5 są z 15.03 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
exbros Napisano Marzec 20, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 20, 2006 Wcale, ze nie dziwne http://forum.fedora.pl/index.php?showtopic...indpost&p=56293 http://forum.fedora.pl/index.php?showtopic...indpost&p=56300 http://forum.fedora.pl/index.php?showtopic...indpost&p=56299 Pozdro P.S. Zdaje sie ze wygralem kilka zakladow?... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damador Napisano Marzec 20, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 20, 2006 dziwne bo daty na serwerach z fc5 są z 15.03 a co w tym dziwnego - pisalem juz ze devel frreze byl 15 - czyli tym dniu najpozniej byly paczki dodawane - od 17tego mozna bylo sobie sciagnac z mirrorw juz ... co z tego jak mi nie dziala ;/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
**Marcin Napisano Marzec 20, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 20, 2006 a no juz nie dziwne, pomyliła sie data wypuszczenia gnome...posprawdzałem mirrory obraz dvd mozna spotkać mniejszy niż 3,17GB btw jakie zakłady wygrałeś? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi