InIrudeBwoy Napisano Marzec 22, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 22, 2006 Mnie dzisiaj dopiero udało sie całkowicie zmusić do posłuszeństwa mój lcd i kartę wifi FC5 działa. Kto się przesiadł już? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiechu Napisano Marzec 22, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 22, 2006 ja mam stracha że szlag trafi baze danych (nieudolnie zrobioną, ale to już inna opowieść ) no i jakoś wyczuwam, że to nie bedzie tak prosto upgradeować Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubek Napisano Marzec 22, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 22, 2006 Ja również, co chwilę czytam że coś komuś nie poszło, sypnęło się. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adios Napisano Marzec 22, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 22, 2006 Ja się przesiadłem i nie miałem kompletnie każdych problemów. Wszystko działa jak należy. Szkoda, że na razie nie ma sterowników do grafiki, tak to już wszystkie ważniejsze paczki są w repo. Nowa fedora jest także duużo bardziej user-friendly Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomis Napisano Marzec 22, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 22, 2006 Ja jestem w trakcie. tzn przy instalacji anakonda mi poleciała w cholerę, ale jakieś błędy znalazłem na płytce, więc ciągne jeszcze raz i wieczorem połapię wszystko (mam nadzieję). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
neo_fox Napisano Marzec 22, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 22, 2006 Ja zainstalowałem na lapku siostrzyczki i teraz mam dylemat co będzie szybciej: wywalić FC5 w cholere i zainstalować np FC4, czy męczyć się dalej i próbować doprowadzić FC5 do ładu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Other Napisano Marzec 22, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 22, 2006 Nie wiem jak można narzekać że FC nei działa... ja bym sie cieszył że coś nei działa, bym przynajmniej doświadczenie nabierał i nie nudził bym się Chociaż szkoła ciśnie to jutro po szkole ide o kumpla, który już zassał mi FC5 (i nagrał 4 obrazy płyt na płyte DVD bo nei miał miejsca na cały obraz DVD ) i pierwsze co robie po powrocie do domu to odpalam instalator, usuwam precz ubuntu na ktorym tymczasowo siedze, dodaje repozytoria (muszą być base+updates+extras+livna), yum update i potem testuje AIGLX Już od miesiąća czekam chyba na FC5 żeby odpalić to całe AIGLX (które jest genialne ). Niech tylko chłopaki pracują nad Luminocity (następca metacity w opengl) i FC to bajaka będzie Instalował już ktoś AIGLX ? :> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
neo_fox Napisano Marzec 22, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 22, 2006 Omnibook kernel module nie daje się zainstalować bo brak źródeł kernela. Po zainstalowaniu źródeł z paczki src.rpm wywala setki tysięce błędów podczas kompilacji. Pomogło dopiero ręczne skompilowanie własnego kernela. Program "hotkeys" nie daje się skompilować ze źródeł bo (i to mnie chyba najbardziej rozwaliło) w katalogu /usr/X11 nie ma praktycznie rzadnych plików. A już z pewnością nie nagłówkowych. Karta wifi raz działa a innym razem nie i cholera wie dlaczego. Pod fc4 działała super. PUP jest w moim przekonaniu bardzo źle zrobiony. Yumex czy Kyum działają i wyglądają o nieeeeebo lepiej. MP3 nie będzie pewnie jeszcze długo odpalić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
InIrudeBwoy Napisano Marzec 22, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Marzec 22, 2006 no pup to dla mnie lipa, tak jak pirut....nie podobają mi się. Ale mp3 chodzą pod amarokiem. W livna jest pakiet odpowiedzialny za obsługę mp3 przez gstreamer. FC5 podoba mi się, chociaż wygląda jak 4. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
neo_fox Napisano Marzec 22, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 22, 2006 jak Ci się udało skonfigurować yuma do pracy z livina?? Mnie wywalał cały czas błędy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
InIrudeBwoy Napisano Marzec 22, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Marzec 22, 2006 zainstalowałem rpm ze stronki livna livna-release-5 i bez problemu działa. Nic nie musiałem robić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
neo_fox Napisano Marzec 22, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 22, 2006 no to nawet pomogło. Ale po zainstalowaniu gstreamer nadal nie da się odtwarzać mp3 w amaroku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SupriCo Napisano Marzec 22, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 22, 2006 Po pewnych przejściach udało sie zainstalować FC5 + XP :] Fajną ma tapetę i nawet fajnie chodzi, tylko teraz trzeba wszytko poustawiać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
InIrudeBwoy Napisano Marzec 22, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Marzec 22, 2006 no to nawet pomogło. Ale po zainstalowaniu gstreamer nadal nie da się odtwarzać mp3 w amaroku gstreamer-plugins-ugly to trzeba zainstalować Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Zuk87 Napisano Marzec 22, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 22, 2006 Mi dopiero dziś udało się zainstalować sterowniki do NVIDII i w końcu mogę się cieszyć FC 5 Do pełni szczęścia brakuje mi tylko działającego jabbera, aster padł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi