jaro33 Napisano Marzec 23, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 23, 2006 No to mam błąd przy w/w aplikacji – a moje pytanie czy da się naprawić czy reinstal zrobić ? FC5 wybierałem pakiety przy instalacji – mogłem coś skopać chciałem dopakować “mc” ponieważ mi się nie odpala Add/Remove Software (menadzer pakietów) wywala błąd po wpisaniu hasła “root” objawia się tak iż ładuje się pokazuje z boku trzy ikony -wyskakuje okno do potwierdzenia i jest błąd: Unable to retrive software information Narka z mc sobie poradziłem ale ..... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
webon Napisano Marzec 23, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 23, 2006 Witam ja mam cos podobnego ale tylko wtedy jak nie mam internetu sprawdz czy masz siec <Wczoraj jednak jak chcialem cos doinstalowac w ten sposob to program sie zawiesil dzis widze zawiesza sie przy wejsciu:( zostaje yumex choc tez wczoraj mi padl podzczas instalacji. Ale ogolnie i tak jestem zadowolony z nowej fedory Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
neo_fox Napisano Marzec 23, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 23, 2006 Jak napisał webon, PUP działa chyba tylko jeśli masz połączenie z internetem. Co moim zdaniem jest zupełnie idiotyczne. Co gorsza yum też mi wywalał błędy bo mimo opcji localinstall cały czas chce się łączyć z internetem. A skompilować ze źródeł praktycznie się nic nie da bo nie ma 3/4 plików nagłówkowych. U mnie udało się dopiero coś zainstalować po kompilacji własnego kernela. Poza tym biblioteki X11 też gdzieś wcięło Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaro33 Napisano Marzec 23, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Marzec 23, 2006 Cytuj Jak napisał webon, PUP działa chyba tylko jeśli masz połączenie z internetem. weźcie mnie nie straszcie – ja jeszcze nie mam internetu bo moją wifi nie wykrywa a też nie mogę skompilować bo nie ma cholera a w FC4 to chyba nawet kernel-sourcecode miałem z płyty DVD- ale nie pamiętam może sam go robiłem narka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
McGiwer Napisano Marzec 23, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 23, 2006 neo_fox napisał: PUP działa chyba tylko jeśli masz połączenie z internetem. Co moim zdaniem jest zupełnie idiotyczneRozwiązanie jest bardzo dobre, bo jak chcesz aktualizować pakiety nie mając połączenia z netem? No niby można z RPM-ów, ale o wiele lepiej jest z sieci. A tak pozatym to post dotyczy programu Pirut, a nie PUP... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaro33 Napisano Marzec 23, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Marzec 23, 2006 Cytuj make make: *** /lib/modules/2.6.15-1.2054_FC5/build: Nie ma takiego pliku ani katalogu. Stop. rt2500.ko failed to build! make: *** [module] Błąd 1 ls -l razem 1152 lrwxrwxrwx 1 root root 47 2006-03-23 14:46 build -> ../../../usr/src/kernels/2.6.15-1.2054_FC5-i686 drwxr-xr-x 2 root root 4096 2006-03-14 22:02 extra drwxr-xr-x 10 root root 4096 2006-03-23 14:46 kernel -rw-r--r-- 1 root root 239062 2006-03-23 14:46 modules.alias -rw-r--r-- 1 root root 69 2006-03-23 14:46 modules.ccwmap lrwxrwxrwx 1 root root 5 2006-03-23 14:46 source -> build drwxr-xr-x 2 root root 4096 2006-03-14 22:02 updates co z tym zrobić ? narka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
snake Napisano Marzec 23, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 23, 2006 a tu http://ftp.ale.org/mirrors/fedora/linux/co...5/source/SRPMS/ jak zawsze zresztą Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaro33 Napisano Marzec 23, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Marzec 23, 2006 sory pośpiech nikomu nie wychodzi, kernel-2.6.15-1.2054_FC5.src.rpm 46 MB @snake dzięki bo pośpiech mnie zgubił narka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bart119 Napisano Marzec 25, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 25, 2006 Cytuj Unable to retrive software information Mam ten sam błąd. Jestem podłczony do internetu i nie działa menadźer pakietów. Robiłem upgrade z FC4 na FC5. Jak ten problem rozwiązać? Another application is running which is accessing software information. taki błąd też występuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rafalzaq Napisano Marzec 25, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 25, 2006 A nie masz włączonego yuma w tym samym czasie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Phase Napisano Sierpień 9, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 9, 2006 Ja też mam problem z tym że nie może odczytać info o sofcie. Tyle, że kiedy miałem FC3 to mogłem normalnie instalować pakiety lokalnie z managera pakietów bez netu, dlatego mnie ta informacja dziwi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rafalzaq Napisano Sierpień 9, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 9, 2006 Ale teraz jest inaczej. Bez neta możesz instalować przy pomocy zwykłego rpm. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi