jacek_ Napisano Marzec 26, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Marzec 26, 2006 tryb "ad-hoc" stosowany jest do polaczenia dwoch kart sieciowych-bezprzewodowych bez uzycia punktu dostepowego, mysle ze rowniez w tym moze tkwic problem Nie. Dziele sobię tak łączę w domu. Problem zotsał już rozwiązany. Skompilowałem sobie nowe jądro i sterowniki natywne (acx100). Wszystko już działa jak należy. Dziękuję za wiele odpowiedzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Zuk87 Napisano Marzec 26, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 26, 2006 nie wydaje mi się, żeby to była wina jądra skoro udało Ci się spingować AP. Tak jak perl pisał musisz sprawdzić ustawienia AP, w jaki sposób przydzeila adres i co przepuszcza dalej. Mam u siebie w domu AP bo dziele łącze z bratem i u mnie śmiga wszystko. Mógłbyś napisać jak to zrobiłeś? W win sieć jest identyfikowana jako "COOL-NET_AP3", a jak wpisuję w lin wlan0 scan to w polu ESSID="". Any ideas? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wklaczynski Napisano Marzec 26, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 26, 2006 Ja miałem problem z ndiwrraper, zamiast w /etc/motprobe.conf robił wpis w /etc/modprobe.d/ndiswrapper, przepisałem i zaczeło śmigać! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Zuk87 Napisano Marzec 27, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 27, 2006 Ja miałem problem z ndiwrraper, zamiast w /etc/motprobe.conf robił wpis w /etc/modprobe.d/ndiswrapper, przepisałem i zaczeło śmigać! Dokładnie tego mi było potrzeba. Sieć u kolegi śmiga aż miło thx Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kalman Napisano Kwiecień 16, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 16, 2006 Witam, zainstalowałem FC 5, poprzednio bawiłem się na FC 4 i nie było problemu z ndiswrapperem, teraz jednak są problemy. Zrobiłem update kernela do "kernel-2.6.16-1.2080_FC5.stk16.i686.rpm" i "kernel-devel-2.6.16-1.2080_FC5.stk16.i686.rpm", następnie instalka rpm'ów "kmod-ndiswrapper-1.13-1.1.2.6.16_1.2080_FC5.i686.rpm" i "ndiswrapper-1.13-1.lvn5.i386.rpm", wszystko na koncie roota oczywiście. Potem wywala to: [root@localhost Desktop]# ndiswrapper -i /driver/net8180.inf Installing net8180 couldn't copy /driver/net8180.inf at /usr/sbin/ndiswrapper line 139. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi