Skocz do zawartości

Ndiswrapper A Fc5

jacek_

Rekomendowane odpowiedzi

tryb "ad-hoc" stosowany jest do polaczenia dwoch kart sieciowych-bezprzewodowych bez uzycia punktu dostepowego, mysle ze rowniez w tym moze tkwic problem

Nie. Dziele sobię tak łączę w domu. Problem zotsał już rozwiązany. Skompilowałem sobie nowe jądro i sterowniki natywne (acx100). Wszystko już działa jak należy. Dziękuję za wiele odpowiedzi.

nie wydaje mi się, żeby to była wina jądra skoro udało Ci się spingować AP. Tak jak perl pisał musisz sprawdzić ustawienia AP, w jaki sposób przydzeila adres i co przepuszcza dalej. Mam u siebie w domu AP bo dziele łącze z bratem i u mnie śmiga wszystko.

Mógłbyś napisać jak to zrobiłeś? W win sieć jest identyfikowana jako "COOL-NET_AP3", a jak wpisuję w lin wlan0 scan to w polu ESSID="".

Any ideas?

Ja miałem problem z ndiwrraper, zamiast w /etc/motprobe.conf robił wpis w /etc/modprobe.d/ndiswrapper, przepisałem i zaczeło śmigać!

Dokładnie tego mi było potrzeba. Sieć u kolegi śmiga aż miło smile.gif

thx

• 3 weeks later...

Witam,

zainstalowałem FC 5, poprzednio bawiłem się na FC 4 i nie było problemu z ndiswrapperem, teraz jednak są problemy.

Zrobiłem update kernela do "kernel-2.6.16-1.2080_FC5.stk16.i686.rpm" i "kernel-devel-2.6.16-1.2080_FC5.stk16.i686.rpm", następnie instalka rpm'ów "kmod-ndiswrapper-1.13-1.1.2.6.16_1.2080_FC5.i686.rpm" i "ndiswrapper-1.13-1.lvn5.i386.rpm", wszystko na koncie roota oczywiście. Potem wywala to:

[root@localhost Desktop]# ndiswrapper -i /driver/net8180.inf

Installing net8180

couldn't copy /driver/net8180.inf at /usr/sbin/ndiswrapper line 139.