Daniello Napisano Marzec 24, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 24, 2006 Mam problem. Otóż, zainstalowałem sobie wczoraj mplayerplug-in'a i mplayer'a. Najnowsze paczki...Yumem. Zrobiłem symlinki do katalogu przeglądarki. I teraz jest problem z Wideo. Klip się ładuje szybko dosyć, ale słychać tylko dźwięk. Obraz jest nie nadawany. O co w tym może chodzić ?? Pomóżcie ! Aha i jeszcze jedno. Jak klikam przycisk zatrzymaj w mplayer-plugin'ie to nie zatrzymuje się, tylko jedzie dalej z koksem. Bardzo dziwne to wszystko jest. Tylko nie namawiajcie mnie, żebym używał Kaffeine do mediów internetowych, bo (_napewno_ → na pewno) ORT się na to nie skuszę Albo GXine...też mi coś. Pomóżcie, proszę ! EDIT: Używam x11 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
walwat Napisano Marzec 24, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 24, 2006 Temat był już wiele razy. Ściągnij http://www.mplayerhq.hu/MPlayer/releases/c...0050412.tar.bz2 i rozpakuj do /usr/local/lib/codecs walwat Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Daniello Napisano Marzec 24, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Marzec 24, 2006 Spoko W rzeczywistości musiałem to rozpakować do /usr/lib/win32. Tak chyba mam ustawione w mplayerze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
walwat Napisano Marzec 24, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 24, 2006 To raczej moja pomyłka. Zawsze mi to wylatuje, a pisałem z głowy. Ja używam Xine i Mplayera, a te codeki mam w /usr/lib/win32 (to jest pewnie dla Mplayera) i dowiązanie w /usr/local/lib/codecs (dla Xine). Ważne, że działa i chodziło o kodeki, przy okazji troche nauki/powtórki... walwat Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siekiera Napisano Marzec 24, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 24, 2006 Ja używam Xine i Mplayera, a te codeki mam w /usr/lib/win32 (to jest pewnie dla Mplayera) i dowiązanie w /usr/local/lib/codecs (dla Xine). Odwrotnie Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi