john2 Napisano Marzec 26, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 26, 2006 Witam! Jestem raczej poczatkujacy jezeli chodzi o (_linuxa_ → Linuksa) ORT. Jak podzielic dysk 30GB na partycje aby bylo najlepiej. Oczywiscie moge zrobic to z automatu. Jeszcze jedno czy jest sens instalowac razem GNOM i KDE? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vip13 Napisano Marzec 26, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 26, 2006 przy instalacji fedorki jest mozliwosc podzielenia dysku. ja bym podzielil na przykladowo na 6GiB na system i reszte np. na muzyke i filmy. moim zdaniem nie ma sensu instalowac obu srodowisk. no chyba ze chcesz zobaczyc i porownac. ja korzystam z gnome. jest przyjazny i szybki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lszk Napisano Marzec 26, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 26, 2006 Sens - chyba, żeby potestować. Tak, to nie. Jeżeli masz za dużo miejsca, to możesz. Co do partycji, to jeżeli całe 30GB chcesz na Fedore, to ja bym to zrobił tak: / - 10GB swap - 2xRAM (nie zawsze!). Najlepiej napisz, ile masz pamięci. /home - cała reszta Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
john2 Napisano Marzec 26, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Marzec 26, 2006 RAM=1024 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lszk Napisano Marzec 26, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 26, 2006 Ja przy takiej samej ilości ramu swapa mam ~500 mega. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
john2 Napisano Marzec 26, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Marzec 26, 2006 A co do grafy ATI to drivery instalowac z oficjalnej strony czyli ati-driver-installer-8.23.7-x86_64.run czy jakos inaczej np. yum install ati-fglrx? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lszk Napisano Marzec 26, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 26, 2006 Najlepiej instalować przez yuma. Tyle tylko, że paczki z tymi sterami jeszcze nie ma ;-) Chyba. Nie śledze topiców o ati, więc nie wiem dokładnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vip13 Napisano Marzec 26, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 26, 2006 o wlasnie zapominialem o swapie;] ja u siebie mam 500MB i starcza;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi