jacekelgda Napisano Marzec 26, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 26, 2006 Witam . Mam FC5 i Mozilla-Firefox 1.5.0.1 . Problem polega na tym ze chcialbym zmienic rozdzielczoc tresci wyswietlanych w przegladarce. Mam monitor LCD Samsung SyncMaster 570B TFT [17 cali] i z doswiadczenia wiem ze nie radzi on sobie z ogolna rozdzielczoscia 1024x768 wiec pracuje w trybie 800x600. Ogolnie nie ma problemow z przegladaniem stron ale czasami zdarzaja sie takie w ktorych nie mozna zmienszyc wyswietlanych zawartosci ( tekst tak ale grafika nie ) i praktycznie nic nie mozna zobaczyc na stronce www. Przypomina to rozdzielczocs 640x cos tam ... chcialbym miec mozliwosc przegladania stron w rozdzielczosci conajmniej 800x600 , mozna to gdzies zmienic bez zmieniania rozdzielczoci ekranu ? Mam jeszcze mozliwosc sprawdzenia czy monitor wytrzyma rozdzielczosc 1024x768 ale obawiam sie z jak nie to nie wroce do poprzedniego stanu ... Drugi problem to wyswietlanie tekstu na stronkach calkowicie zrobionych we Flashu ... wchodze na stronku www.skorsat.com i grafika sie wyswietla ale tekstu brak . Zle zainstalowany plugin flasha ? Jezeli jestesmy juz przy flashu . Probowal ktos juz instalacji Macromedia Flash MX na (_linuxie_ → Linuksie) ORT ? jest to mozliwe czy tylko przez wine albo win4lin ? Pozdro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jestemjez Napisano Marzec 26, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 26, 2006 Na 17 LCD pracujesz w rozdzielczości 800x600?? Zalecana rozdzielczośc dla tego panelu to 1280 x 1024 - na 100% jest opisane w instrukcji obsługi. EDIT: Przecież Twój monitor ma 15 cali a nie 17 - w takim wypadku, tak jak podaje to instrukcja użytkowania, zalecana rozdzielczość to 1024 x 768. http://pl.samsung.pl/produkty/sm570btft.php Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stef Napisano Marzec 26, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 26, 2006 Najnowszy flash od Macromedii jest OKDP (nie tylko z tego powodu, jeszcze bardziej niż poprzedni).. Wyjścia są w sumie dwa, poczekać na wolną implementację - która jest coraz bliżej (może też zmobilizować do wydania dobrej wersji Macromedię), lub zrezygnować w ogóle (przynajmniej przy normalnym przeglądaniu www).. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacekelgda Napisano Marzec 27, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Marzec 27, 2006 racja 15 ... sorry ale sprawdzal ktos ten link ? domyslam sie ze tak skoro wniosek ze OKDP ;D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stef Napisano Marzec 28, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 28, 2006 Tak sprawdzał i nia ma za co przepraszać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dj_oko Napisano Marzec 28, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 28, 2006 Mam monitor LCD Samsung SyncMaster 570B TFT [17 cali] i z doswiadczenia wiem ze nie radzi on sobie z ogolna rozdzielczoscia 1024x768 wiec pracuje w trybie 800x600. To na pewno monitor sobie nie radzi? Może to X-y sobie nie radzą? Dziwne żeby monitor maił problem z praca na swojej znamionowj rozdzielczości... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość _PaT Napisano Marzec 28, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 28, 2006 Napisz jaką masz kartę graficzną. Jeśli masz FC5 i jakąs ATI, to znam na to lekarstwo. Opis instalacji flasha jest na forum, poszukaj. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacekelgda Napisano Marzec 28, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Marzec 28, 2006 Zmienilem rozdzielczosc po upewnieniu sie ze mozna i dziala wszystko ok Tylko zapomnialem napisac ze wszytsko jest ok . Dzieki . Teraz juz tylko z Flashem zostal problem . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi