Skocz do zawartości

Rozdzielczosc W Firefox I Tekst W Flashu

jacekelgda

Rekomendowane odpowiedzi

Witam . Mam FC5 i Mozilla-Firefox 1.5.0.1 . Problem polega na tym ze chcialbym zmienic rozdzielczoc tresci wyswietlanych w przegladarce. Mam monitor LCD Samsung SyncMaster 570B TFT [17 cali] i z doswiadczenia wiem ze nie radzi on sobie z ogolna rozdzielczoscia 1024x768 wiec pracuje w trybie 800x600. Ogolnie nie ma problemow z przegladaniem stron ale czasami zdarzaja sie takie w ktorych nie mozna zmienszyc wyswietlanych zawartosci ( tekst tak ale grafika nie ) i praktycznie nic nie mozna zobaczyc na stronce www. Przypomina to rozdzielczocs 640x cos tam ... chcialbym miec mozliwosc przegladania stron w rozdzielczosci conajmniej 800x600 , mozna to gdzies zmienic bez zmieniania rozdzielczoci ekranu ?

Mam jeszcze mozliwosc sprawdzenia czy monitor wytrzyma rozdzielczosc 1024x768 ale obawiam sie z jak nie to nie wroce do poprzedniego stanu ... :)

Drugi problem to wyswietlanie tekstu na stronkach calkowicie zrobionych we Flashu ...

wchodze na stronku www.skorsat.com i grafika sie wyswietla ale tekstu brak . Zle zainstalowany plugin flasha ?

Jezeli jestesmy juz przy flashu . Probowal ktos juz instalacji Macromedia Flash MX na (_linuxie_ → Linuksie) ORT ? jest to mozliwe czy tylko przez wine albo win4lin ?

Pozdro.

Na 17 LCD pracujesz w rozdzielczości 800x600??

Zalecana rozdzielczośc dla tego panelu to 1280 x 1024 - na 100% jest opisane w instrukcji obsługi.

EDIT:

Przecież Twój monitor ma 15 cali a nie 17 - w takim wypadku, tak jak podaje to instrukcja użytkowania, zalecana rozdzielczość to 1024 x 768.

http://pl.samsung.pl/produkty/sm570btft.php

Najnowszy flash od Macromedii jest OKDP (nie tylko z tego powodu, jeszcze bardziej niż poprzedni)..

Wyjścia są w sumie dwa, poczekać na wolną implementację - która jest coraz bliżej (może też zmobilizować do wydania dobrej wersji Macromedię), lub zrezygnować w ogóle (przynajmniej przy normalnym przeglądaniu www)..

Mam monitor LCD Samsung SyncMaster 570B TFT [17 cali] i z doswiadczenia wiem ze nie radzi on sobie z ogolna rozdzielczoscia 1024x768 wiec pracuje w trybie 800x600.

To na pewno monitor sobie nie radzi? Może to X-y sobie nie radzą?

Dziwne żeby monitor maił problem z praca na swojej znamionowj rozdzielczości...

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...