MitS Napisano Marzec 27, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 27, 2006 Witam! Na początku chciałem powiedzieć, że mam: Fedora Core 5 Gnome i blendera instalowałem w ten sposób: yum install blender i zawsze działało... A mój problem jest taki że teraz się nie uruchamia, a zamiast tego wyświetla się komunikat: [mits@ozyrys ~]$ blender Using Python version 2.4 Xlib: extension "GLX" missing on display ":0.0". ERROR: Unable to open Blender window [mits@ozyrys ~]$ Jak można poprawnie zainstalować blendera pod FC5 ??? Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
!Ci Napisano Marzec 27, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 27, 2006 A zainstalowales sterowniki do karty graficznej, bo chyba nie... Ale i tak jeszcze ich chyba nie ma, wiec zabawe z blenderem bedziesz musial nieco odsunac w czasie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MitS Napisano Marzec 27, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Marzec 27, 2006 W sumie to zainstalowałem stery nvidii wg. tego przepisu: http://forum.fedora.pl/index.php?showtopic=9767 To znaczy że nie zainstalowały mi się czy może to nie były do końca stery ??? Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
!Ci Napisano Marzec 27, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 27, 2006 Hmm osobiscie nie probowalem nic kombinowac z tymi sterami, poniewaz sam mam TNT2. U mnie wchodza w gre jedynie sterowniki legacy. Nie wiem czy tamta metoda jest w 100% sprawdzona takze ciezko powiedziec czy popelniles gdzies blad czy z nimi jest cos nie tak. Choc stawialbym na to drugie, jest mnostwo watkow na temat sterownikow na FC5 i radzilbym jeszcze chwilke poczekac na te oficjalne. Napisz moze jeszcze jaka masz karte graficzna... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MitS Napisano Marzec 27, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Marzec 27, 2006 A więc mam GeForce mx 4 I jeśli chodzi o tamten sposób to wygląda na to że dobrze się poinstalowało (logo na początku startu gnome), ale czy do końca jest tak tego nie wiem Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi