jaro33 Napisano Marzec 27, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 27, 2006 powiem aż mi jest głupio pisać na tak prosty temat (muszę) W Konfiguracji sieci – ustawiam DNS – i nazwę domeny z DNS przebija mi na hostname , W Ubuntu mam plik hostname w którym mogę zapisać nazwę komputera . Moje pytanie czy mam taki zrobić ? Narka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
InIrudeBwoy Napisano Marzec 27, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 27, 2006 było już http://forum.fedora.pl/index.php?showtopic...499&hl=hostname Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaro33 Napisano Marzec 27, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Marzec 27, 2006 było już http://forum.fedora.pl/index.php?showtopic...499&hl=hostname wiem (czytałem to) tylko że ja nie znam jezyka i mogę namieszać a nawet raz mi się Gnome rozjechało jak na siłę zmieniłem nazwę Narka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
InIrudeBwoy Napisano Marzec 27, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 27, 2006 zmieniasz wpis w /etc/sysconfig/network HOSTNAME=twoja nazwa i to wszystko Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaro33 Napisano Marzec 27, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Marzec 27, 2006 zmieniasz wpis w /etc/sysconfig/network HOSTNAME=twoja nazwa i to wszystko Dzięki poszło Ale się zgubiłem , ponieważ jest takie same ustawienie teraz jak kiedyś co mi się Gnome wysypało w Środowisko>Administracja>Sieć >DNS Ciekawe gdzie wtedy zrobiłem błąd Narka //edit// tzn nie gnome tylko ustawienia usera bo jak dodałem nowego to wszystko wróciło do normy na nowym , i wtedy mogłem naprawić poprzedniego USERA Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi