Fox Napisano Marzec 27, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 27, 2006 Nie montuje mi automatycznie partycji zawierającej katalog /home. System plików to ReiserFS. Przy starcie systemu wyświetla się komunikat: Montowanie innych systemów plików: mount: Operacja nieobługiwana Muszę potem ręcznie montować partycję zanim się zaloguję na konto zwykłego użytkownika. Wtedy już montuje ją bez problemów. Wyciąg z /etc/fstab: [root@localhost fox]# cat /etc/fstab LABEL=/ / ext3 defaults 1 1 devpts /dev/pts devpts gid=5,mode=620 0 0 tmpfs /dev/shm tmpfs defaults 0 0 /dev/hda8 /home reiserfs defaults 1 2 proc /proc proc defaults 0 0 sysfs /sys sysfs defaults 0 0 /dev/hda7 swap swap defaults 0 0 Nie dodałem jeszcze, że system to Fedora Core 5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ecik__ Napisano Marzec 27, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 27, 2006 Ja też mam /home na reiserze i jedyna różnica u mnie jest taka, że na końcu linijki zamiast 1 2 jest 0 0, czyli: /dev/hda8 /home reiserfs defaults 0 0 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fox Napisano Marzec 27, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Marzec 27, 2006 Ja też mam /home na reiserze i jedyna różnica u mnie jest taka, że na końcu linijki zamiast 1 2 jest 0 0, czyli: /dev/hda8 /home reiserfs defaults 0 0 A tak sobie zupełnie na ślepo spróbuję tego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mar3z Napisano Marzec 29, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 29, 2006 A ja gdzies czytałem, że należy wyłaczyc SeLinux gdy się używa sytemu plików reiserfs i wtedy jest bez żadnych komplikacji Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi