Skocz do zawartości

Moje Poczatki Z Linuxem:)

dexteer84

Rekomendowane odpowiedzi

WITAM WSZYTKICH ZAINSTALOWALEM FEDORA CORE 1, BO AKURAT TAKIEGO POSIADALEM:) JESTEM POCZATKUJACYM UZYTKOWNIKIEM (_linuxa_ → Linuksa) ORT WIEC PROSZE O WYROZUMIALOSC:) NARAZIE INTERESUJA MNIE DWIE ZECZY:

1:

DLACZEGO NIEDZIALA MI MIDNIGHT COMMANDER WPISUJE Z KONSOLI POLECENIE 'mc' , A TAKZE 'mc -c' I NIEDZIALA NIESTETY O WALAL BYM ZEBY MI DZIAL:)

2:

DRUGA SPRAWA TO NEOSTRADA:) CHCIALBYM ZEBY KTOS MI NAPISAL KROK PO KROKU JAK MAM JA ZAINSTALOWAC, (_poniewarz_ → ponieważ) ORT CHCIALBYM KORZYSTAC Z NETU NA FEDORZE A NIE NA WINDZIE:/ MAM MODEM THOMSONA SPEEDTOUCH 330:)

NO I TO BYLO BY NA TYLE DZIEKUJE Z GORY ZA ODPOWIEDZ:)

Proponuję pobrać Fedora Core 5 i w ten sposób oszczędzić sobie dużo czasu na szukanie informacji o fc1. FC5 jest naprawdę dobrze zrobionym wydaniem.

DOWNLOAD

szybciej znajdziesz pomoc w uruchomieniu neo mając jakiś świeży system bo tutaj takich ludize używają smile.gif

0. zobacz czy nie zaciął Ci się klawisz CAPS LOCK, jeśli nie to przestań pisać dużymi literami

1.

rpm -qa | grep mc

jeśli nic nie zwróci to znaczy, że nie masz go zainstalowanego, poszukaj na płytach z fedorką i doinstaluj

rpm -Uvh mc_cala_nazwa_pakietu

2.

http://www.google.pl/search?hl=pl&lr=lang_...edtouch&spell=1

(dystrybucja nie ma dużego znaczenia)(chociaż czasem ...)

0. zobacz czy nie zaciął Ci się klawisz CAPS LOCK, jeśli nie to przestań pisać dużymi literami
Na pewno sie zacial...

1.

rpm -qa | grep mc

jeśli nic nie zwróci to znaczy, że nie masz go zainstalowanego, poszukaj na płytach z fedorką i doinstaluj

rpm -qa mc

tyle wystarczy...

rpm -Uvh mc_cala_nazwa_pakietu

rpm -i mc_cala_nazwa_pakietu

i przede wszystkim zmien distro na piatke, bo o FC1 to juz dinozaury nawet nie pamietaja. wink.gif

Bedzie Ci duzo latwiej znalezc porady, a poza tym FC1 juz (od dawna) nie jest rozwijana - tracisz duzo ulatwiajacych i upiekszajacych zycie dodatkow, nie wspominajac nawet o zabezpieczeniach...

Pozdro