waszq Napisano Marzec 29, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 29, 2006 Witam mam na FC4 postawiony serwer PstgreSQL, apacha oraz php. Wszystkie serwery według mnie działają poprawnie. Teraz piszac prostą stronę odwołującą się do bazy danych w przeglądarce nic się nie wyświetla. Wydaje mi się że jest tutaj jakiś problem z bibliotekami zawierającymi funkcje dostępu do bazy typu pg_connect(). Wniosek taki nasuwa mi sie dlatego iż wszystkie inne strony w php działają bez zarzutu, nawet mogę się zalogować poprzez phppgAdmin. Nie mam pojęcia gdzie jest problem !!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aro77 Napisano Marzec 29, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 29, 2006 http://pl.php.net/pg_connect możesz spróbować zmienić plik /var/lib/pgsql/data/pg_hba.conf w linijce z 127.0.0.1 zmienic ident na trust jeżeli phppgAdmin działa to pewnie łączy się nie przez sockety TCP Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abc Napisano Marzec 29, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 29, 2006 Jeśli się kompletnie nic nie wyświetla to trochę dziwne. Sprawdź logi apache, mozę będą jakieś informacje o błędach. Czasem nic się nie wyświetla, jeśli np. skrypt php umieścisz między <? ... ?> a serwer nie obsługuje krótkich tagów otwierających (sprubój użyć <?php ... ?>). Możesz jeszcze wykomentować te funkcje postgresowe i sprawdzić czy się coś poprawi. Bo ostatecznie nawet jeśli pg_connect zwróci błąd, to nie powinno wywalać całego skryptu, tylko zapisać stosowną informację do logów i kontynuować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andrew Napisano Marzec 30, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 30, 2006 Witam! sprawdz czy masz zainstalowany pakiet php-pgsql-5.0.4-10.i386.rpm (odpowiedni do twojego php) Dostęp php do odpowiedniej bazy wymaga odpowiedniego pakietu innego dla mysgl innego dla PstgreSQL. Pozdrawiam andrew Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi