Other Napisano Marzec 29, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 29, 2006 chciałem sobie poodpalać stare gierki z Windows pod Linuksem. Zainstlowałem sobie wine, wygenerowałem config jest dobrze. Zainstalowałem nawet icytower (świetna gra a muszę potrenować, bo dziewczyny grają w to lepiej odemnie na informatyce ) ale jak uruchamiam grę to widzę główny ekran gry, ale strasznie wolno koleś rusza głową i wolno lecą napisy, nie wspominając już że nei mogę ruszyć strzałką aby zacząć grę. Może ktoś konfigurował wine optymalnie, aby działała większość co się wgrywa ? Proszę o porady, bo małe gierki z Windy są fajne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamillys Napisano Marzec 29, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 29, 2006 po pierwsze podaj jaką masz karte grafiki. potrzebujesz zainstalowanego w FC glx, żeby ci gry płynnie chodziły. Podaj również, co wywala ci w konsoli jak wpiszesz glxinfo | grep direct glx jest odpowiednikiem DirectX z M$ dla Linuksa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adios Napisano Marzec 29, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 29, 2006 IcyTower nie chodzi poprawnie na wine. Jak to się mówi "nie ma bata" na tą dolegliwość. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi