Skocz do zawartości

Tkabber

velmafia

Rekomendowane odpowiedzi

jestem zainteresowany tkabberem.

miał może ktoś z nim styczność? jeżeli tak to czy go polecacie czy nie?

czy jest może jakaś wersja przygotowana pod fedore (albo jakieś repozytoria), czy trzeba ściągać wersje uniwersalną?

jak oceniacie go pod względem trudności?

pozdro

No coz. Tkabber uznawany jest raczej za program dla 'poweruserow'. Nie wszystko da sie w nim wyklikac, czasami trzeba pogrzebac w plikach konfiguracyjnych. Plus tego taki ze mozesz w nim praktycznie ustawic wszystko co ci sie zamarzy. Za minus mozna uznac raczej nie do konca sprawne wsparcie techniczne autorow wink.gif i rzadkosc aktualizacji. Po prostu nie jest to zbyt popularny klient, choc mozliwosciami przebija 90% pozostalych programow. Trza miec do niego nieco samozapracia i tyla wink.gif

Nie wiem czy jest jakas specjalnie przygotowana wersja fedorowa, ja uzywalem bodajze Starpacka. Reasumujac, warto mu sie przyjrzec i jego mozliwosciom, a noz sie spodoba. Ale jesli szukasz czegos spokojnego, bezstresowego i z duzym wsparciem, to raczej sugeruje wybrac inszego klienta.

Wszystko powyzsze to rzecz jasna moja prywatna opinia, moze dla kogos jest on idealnym klientem wink.gif

czytałem już o tym że jest on trudniejszy w obsłudze i o jego opcjach też troche czytałem, ale chciałem znać wasze odczucia co do niego.

kusie po przeczytaniu o nim tu i ówdzie, kusi mnie żeby go przetestować i chyba go przetestuje smile.gif

pozdrawiam

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...