Skocz do zawartości


Zdjęcie

Neostrada Speedtouch 330 Fedora Core 6


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
69 odpowiedzi w tym temacie

#61 Nadro

Nadro

    Młodszy Użytkownik

  • Użytkownicy
  • 16 postów

  • Rejestracja: 20 maj 07

Napisano 19 lipiec 2007 - 23:57

Wydałem kolejną wersję NEO_Installer'a smile.gif Więcej na temat wersj 1.2 w oddzielnym temacie na tym forum smile.gif Archiwum można pobrać pod adresem:
http://rapidshare.co...er_v1.2.tar.bz2
oraz
http://loken.net.pl/...er_v1.2.tar.bz2

Oczywiście aplikacja jest również w 100% zgodna z Fedorą 7 i innymi

  • 0

#62 wolfik

wolfik

    Początkujący

  • Użytkownicy
  • 6 postów

  • Rejestracja: 28 styczeń 07

Napisano 08 listopad 2007 - 21:42

skorzystałem z tego w internecie z multimedia dla modemu thomson speedtouch 330 efekt

[root@wolfik ~]# pppd call neo
Plugin pppoatm.so loaded.
PPPoATM plugin_init
PPPoATM setdevname_pppoatm - SUCCESS:0.33
Using interface ppp0
Connect: ppp0 <--> 0.33
LCP: timeout sending Config-Requests
Connection terminated.
Modem hangup
[root@wolfik ~]#

mogę prosić o jakąś radę? jak uda mi się z tymi modemami to gwarantuje poszerzyć grono linuksowych ludków o wiele istnień :-), które obecnie nie mogą bo bez internetu to raczej mało przydatna zabawa.
  • 0

#63 witch

witch

    Początkujący

  • Użytkownicy
  • 1 postów

  • Rejestracja: 27 styczeń 08

Napisano 27 styczeń 2008 - 11:28

Cześć,
jestem nowym użytkownikiem Linuksa, zmusiły mnie do tego programy niezbędne do pracy, pisane tylko pod niego. Niestety słabo znam się na komputerach. Mam Fedore 8,0 i chciałabym poprosić czy będzie ktoś na tyle cierpliwy, by prostym językiem wytłumaczyć mi, jak zainstalować ten modem, co mam ściągnąć krok po kroku itp i jak się łączyć. Uczę się dość szybko. Wątek przeczytałam ale jak widzę za dużo poprawek w wersji początkowej, to mogę sie pogubić.
Z góry dziękuje, niestety mogę się co najwyżej obiadem odwdzięczyć...

Skorzystałam ze wskazówek nadro i się udało, jestem mniejszą blondynka niż myślałąm biggrin.gif
  • 0

#64 Jasiek_M

Jasiek_M

    Ekspert

  • Użytkownicy
  • 318 postów

  • Rejestracja: 29 grudzień 06
  • Płeć:Mężczyzna
  • Skąd:Staszów
  • Zainteresowania:fotografia,strzelectwo,informatyka

Napisano 22 maj 2008 - 08:59

Witajcie czy program ten działa na F9 bo mam zamiar na nią przejść?
  • 0

#65 SDC

SDC

    Młodszy Użytkownik

  • Użytkownicy
  • 18 postów

  • Rejestracja: 09 sierpień 08
  • Płeć:Mężczyzna
  • Skąd:Poznań

Napisano 09 sierpień 2008 - 17:04

Siemka,

mam FC9 i zainstalowałem Neo. Nie działa FF, nie wczytuje stron. Sprawdziłem jego ustawienia i są ok. VNC dla przykładu śmiga bez problemów. Pinguje do domen i IP bez problemów. Wyłączyłem już nawet NetworkManager. Nic nie pomaga. W czym może być problem?


  • 0

#66 SDC

SDC

    Młodszy Użytkownik

  • Użytkownicy
  • 18 postów

  • Rejestracja: 09 sierpień 08
  • Płeć:Mężczyzna
  • Skąd:Poznań

Napisano 09 sierpień 2008 - 17:31

Cytat(SDC @ 9 Aug 2008, 17:24 ) <{POST_SNAPBACK}>
Siemka,

mam FC9 i zainstalowałem Neo. Nie działa FF, nie wczytuje stron. Sprawdziłem jego ustawienia i są ok. VNC dla przykładu śmiga bez problemów. Pinguje do domen i IP bez problemów. Wyłączyłem już nawet NetworkManager. Nic nie pomaga. W czym może być problem?



Banał, Plik -> i odfajkować Pracuj w trybie OFFline.



  • 0

#67 Nadro

Nadro

    Młodszy Użytkownik

  • Użytkownicy
  • 16 postów

  • Rejestracja: 20 maj 07

Napisano 21 sierpień 2008 - 18:22

Program oczywiście działa również na F9;)
  • 0

#68 mk1730

mk1730

    Początkujący

  • Użytkownicy
  • 5 postów

  • Rejestracja: 10 styczeń 09

Napisano 10 styczeń 2009 - 08:35

A czy działa na F10?
  • 0

#69 faramir

faramir

    Początkujący

  • Użytkownicy
  • 9 postów

  • Rejestracja: 13 kwiecień 07

Napisano 22 czerwiec 2009 - 21:20

udało się komuś w jakiś sposób połączyć z internetem przy pomocy modemu Speedtouch 330 na fc11_64b?
  • 0

#70 morg

morg

    Użytkownik

  • Użytkownicy
  • 142 postów

  • Rejestracja: 26 październik 06
  • Płeć:Mężczyzna
  • Skąd:Rzeszów

Napisano 10 wrzesień 2009 - 07:40

Witam

Wczoraj udało mi sie udostępnić neostradę na bramce internetowej (F11) w sieci Windows XP. Jeśli ktoś będzie zainteresowany to proszę o PM. Im szybciej tym więcej będę mógł pomóc smile.gif


M.
  • 0




Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych użytkowników