Theriel Napisano Wrzesień 4, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 4, 2005 Witajcie. Ostatnio zachciało mi się wysyłania gnoma do /dev/null... No i tak też zrobiłem, przerzucając się na kdm. Wszystko ładnie pięknie, tylko że podczas odpalania systemu mam: Okienko z napisem na środku "Fedora Core", pod napisem textboxy dla usera, hasla, na dole po lewej stronie typ sesji i cos jeszcze, a po prawej stronie na dole nazwe PC i date. Fajnie. Na czym polega problem? Na tym, ze jak konfiguruje sobie logowanie pod Centrum Sterowania (tlo itd.) to moze i ono jest skonfigurowane, ale ja jakos tego specjalnie nie odczuwam. Jedyne co się dzieje, to tapeta, która powinna "gdzieś tam być" miga (pojawia się i zaraz znika) tuż po kliknięciu entera. Ktoś wie może "what's going on" ? Pozdrawiam serdecznie Theriel Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Riklaunim Napisano Wrzesień 5, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 5, 2005 tapeta skórki KDM i tło ustawione w Centrum Sterowania dla menadżera logowania to dwie różne sprawy. Ta z centrum pojawia się po Enterze gdy KDM znika i zaczyna ładować KDE. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
absolut Napisano Wrzesień 5, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 5, 2005 mam to samo, puscilem ten temat na forum jakis czas temu ale bez efektu. to chyba jest jakis blad w systemie i trzeba zaczekac na uaktualnienie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patpi Napisano Wrzesień 6, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 6, 2005 to chyba jest jakis blad w systemie i trzeba zaczekac na uaktualnienie. spokojnie, zacznijmy od podstaw. Czy po wywaleniu gnoma wywaliliscie menadzer logowania gdm a na jego miejsce daliscie kdm z KDE? nano -w /etc/rc.conf i tam zmienic jedna z linijek na DISPLAYMANAGER="kdm" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi1981 Napisano Wrzesień 6, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 6, 2005 a nie chodzi czasem o /etc/sysconfig/desktop ? co ciekawsze, u mnie DISPLAYMANAGER jest ustawiony na "kde", a przy logowaniu widze piekne okienko z...bluecurve zamiast mojego zdefiniowanego bootmanagera :| (chyba ze cos jeszcze przeoczylem?) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Theriel Napisano Wrzesień 8, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 8, 2005 W centrum sterowania możesz ustawić tylko Bluecurve dla ekranu powitalnego (tego, który pojawia się przy ładowaniu KDE). Jeżeli ustawiasz loginsplash, to musisz pobawić się w /usr/share/apps/kdm/themes/ oraz w X11/xdm/kdmrc ustawić Theme oraz Themes. Pozdrawiam Theriel Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fatal@Error Napisano Październik 12, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Październik 12, 2005 Jak zmienić GDM na KDM(replacement XDM) tak pisze w kdebase bynajmniej "...Included are: kdm (replacement for xdm)..." Trza se sciagnac z http://www.kde-look.org z działu "KDM Themes" jakieggoś themesa ja to robiłem na przykładzie "Linux Passion KDM" http://www.kde-look.org/content/show.php?content=28724 1. ściągamy 2. tworzymy katalod /home/NazwaKONTA/.kde/share/apps/kdm i /home/NazwaKONTA/.kde/share/apps/kdm/themes 3. rozpakowywujemy w np. ja mam tak: /home/NazwaKONTA/.kde/share/apps/kdm/themes/Linux Passion 4. zmieniamy wpisy w /etc/X11/xdm/kdmrc na takie: ... GUIStyle=Linux Passion ... i ... Theme=/home/wida/.kde/share/apps/kdm/themes/Linux Passion Themes=/home/wida/.kde/share/apps/kdm/themes/Linux Passion ... 5. Odinstalowywujemy gdm za pomoca "yumexa" albo yum remove gdm i przepalamy kompa(albo naciskamy lewy ctrl+alt+beckspace) powinien wskoczyc piekny juz KDM-owski themesik Jest jeszcze taki fajny program do zmieniania skorek w KDM nazywa sie kdmtheme i mozna go sciagnac stąd: http://www.kde-look.org/content/download.p...tent=22120&id=2 Plik odpalajacy instaluje sie tu: /usr/share/applications/kde/kdmtheme.desktop A wygląda to tak: http://img431.imageshack.us/img431/8273/kd...kdmtheme5rh.jpg ten program laduje skiny tu /usr/share/apps/kdm/themes/ pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi1981 Napisano Październik 13, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Październik 13, 2005 wystarczy tylko w /etc/X11/xdm/xresources wyhashowac linie z Theme=/usr/share/apps/kdm/themes/blucurve i wszystko bedzie pieknie dzialalo juz. nie trzeba sie bawic w zadne zmienianie wpisow czy tworzenie nowych plikow. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fatal@Error Napisano Październik 13, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Październik 13, 2005 Ja u kumpla odinstalowałem gdm zaisntalowałem kdmtheme i restartnolem kompa i smiga za pomoca kdmtheme mozna se zmieniac skurki bo tak naprawde w FC4 to kdm to xdm ?? ciekawe czemu tak zrobili, ale zastanawia mnie to ze w procesach jest odpalony nie xdm tylko kdm popierdzielone to jest. pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mr_Frodo Napisano Październik 15, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Październik 15, 2005 eeee a czy ekran logowania wygląda opskórnie? Bo jak nie to nie może być to xdm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fatal@Error Napisano Październik 15, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Październik 15, 2005 Wygląda zajefajnie pozdro tak jak skiny a kde-look.org pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mr_Frodo Napisano Październik 15, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Październik 15, 2005 to na pewno jest kdm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi